MENIU

MAI neagă acuzaţiile aduse de PSD potrivit cărora PD-L a dispus ştergerea imaginilor din secţiile de votare

Christian Ciocan
Declaraţie Christian Ciocan

MAI a făcut, astăzi, o serie de precizări în legătură cu informaţiile transmise în presă cu privire la modul în care ministerul a organizat desfăşurarea alegerilor prezidenţiale.

Referitor la informaţiile potrivit cărora s-a carut prefecţilor ştergerea imaginilor preluate de camerele de supraveghere din secţiile speciale. Potrivit legii, fişierul cuprinzând înregistrarea video va fi salvat pe un suport optic, CD sau DVD, şi va fi înaintat BEJ, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, într-un plic sigilat pe care se aplică ştampila secţiei de votare şi semnătura preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, împreună cu dosarul cuprinzând tabelele electorale utilizate şi declaraţiile pe propria răspundere ale alegătorilor.

Împreună cu dosarele, plicurile sunt transmise BEC. Acesta le predă AEP în vederea depozitării sigur, asigurat de către SGG. După salvarea conţinutului fişierelor, imaginile se şterg din calculator.

\"Acestea sunt prevederile legale. Nu mai încap niciun fel de discuţii\", a spus Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al MAI.

Mai mult, spune Ciocan,\" prefecţii nu au acces la suportul optic pe care sunt salvate imaginile preluate de camerele video. Implicit, persoanele care fac astfel de afirmaţii dovedesc necunoaşterea reglementărilor legale în vigoare\".

 

Mai multe articole despre:
alegeri PSD fraudă MAI voturi BEC PD-L Christian Ciocan