MENIU

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi în telegondola din Mamaia în timpul seismului

Foto:mamaia.com

Telegondola din Mamaia a fost blocată, miercuri, după ce sistemul de siguranţă al acesteia i-a întrerupt funcţionarea în timpul seismului.

Turiştii aflaţi în telegondolă în momentul seismului au rămas blocaţi timp de câteva minute, la ora transmiterii acestei ştiri instalaţia fiind repusă deja în funcţiune.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au anunţat astăzi că nu au existat sesizări de la populaţie sau instituţii privind eventuale probleme generate de seism. La principalele obiective economice din judeţul Constanţa, printre care şi centrala de la Cernavodă şi porturile de la Marea Neagră,  activitatea se desfăşoară normal.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a comunicat că epicentrul seismului s-a înregistrat la graniţa României cu Bulgaria, în zona Mării Negre, la 20 de km adâncime, având o magnitudine de 5,5 pe scara Richter.

"În zona centrală, intensitatea a fost de 7 pe scara Richter", a declarat  Marius Craiu, cercetător specialist fizician la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Ultimul seism a avut loc în România pe 25 aprilie, având magnitudinea de 5,3 pe scara Richter.

Experţii seismologi susţin că, în România, cutremurele de magnitudine mare (peste 7 grade) se produc cu o periodicitate de 30-40 de ani. Ultimele trei seisme majore despre care există informaţii s-au produs în anii 1908, 1940 şi 1977.

Ultimul cutremur devastator din România a avut loc în seara zilei de 4 martie 1977, care a avut o magnitudine de 7,2 grade. În urma acestui cutremur au murit peste 1.500 de oameni, majoritatea în Capitală.
Mai multe articole despre:
cutremur Bucureşti