MENIU

Mai mulţi reprezentanţi ai Armatei vor fi audiaţi de Comisia de Apărare

Mai mulţi reprezentanţi ai Armatei vor fi audiaţi săptămâna viitoare la Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor, în legătură cu modul în care ministerul Apărării vrea să reducă din cheltuieli.

Decizia a fost luată după ce firmele de catering care asigurau hrana soldaţilor au aflat că nu vor mai fi plătite de ministerul Apărării. Mai mult, dacă Armata nu va da explicaţii, PNL ameninţă cu o moţiune simplă pe Apărare. În replică, ministerul susţine că nu toate contractele cu firmele de catering vor fi oprite. Vor fi păstrate contractele care se derulează la ora actuală. 

Reprezentanţii firmelor de catering spun că din cauza anulării contractelor cu Ministerul Apărării 3000 de oameni isi vor pierde locurile de munca.

"Am primit adresa pe 29 aprilie că se suspendă contractele începând cu data de 1 mai ceea ce este complet necorect pentru că noi avem depozitele pline cu mărfuri alimentare perisabile. Firma noastră va produce aproximativ 150 de şomeri", a declarat Ştefan Fâsea, directorul unei firme de catering.

Unele firme de catering au trimis memorii la Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor.

De cealaltă parte, reprezentaţii Ministerului Apărării susţin că, de fapt, este vorba despre contracte care expiraseră iar militarii nu vor fi afectaţi. Serviciile acestor firme vor fi înlocuite cu hrana la cazan. Şi sporurile ar putea fi afectate de problemele cu banii din sistemul de apărare. Până la sfârşitul anului Ministerul apărării va trebui să reducă toate cheltuielile de personal cu aproape 200 de milioane de lei.

Mai multe articole despre:
militari firme Ministerul Apărării catering Hrană