MENIU

Mai mulţi oameni din judeţul Hunedoara participă la promovarea zootehniei

Foto: RTV

Conceptul american "dă mai departe" a început să prindă şi în România, în cele mai variate domenii! Cea mai bună dovadă este în comuna hunedoreană Vaţa, unde zeci de localnici fac parte dintr-un proiect de promovare a zootehniei. În 2007, oamenii au primit gratuit câte o bălţată românească. Primul viţel al fiecărei vaci a fost dat mai departe, tot gratuit.

Dar din dar, sau dă mai departe – acesta este proiectul agricol care se desfăşoară în comuna Vaţa din judetul hunedoara. Cei 66 de gospodari care în urmă cu 2 ani au primit gratuit câte o vacă din rasa bălţată românească spun că sunt norocoşi. În primul rând pentru că acum au o vacă bună în grajd, în al doilea rând că pot ajuta alţi oameni. Primul viţel al fiecărei bălţate trebuie dat cadou unui alt sătean.

Programul, implementat de o fundaţie internaţională, are ca scop stimularea sătenilor in creşterea vacilor de lapte si de carne, dar şi combaterea sărăciei din zonă.

O vacă din rasa bălţată românească dă cel puţin 20 de litri de lapte de zi şi un exemplar de calitate poate ajunge şi la 2000 de euro.