MENIU

Mai mulţi generali şi ofiţeri de armată şi poliţie cer demisia lui Voronin

Foto: agero-stuttgart.de

Câţiva generali activi şi în rezervă i-au cerut lui Vladimir Voronin să-şi prezinte demisia din funcţiile publice pe care le ocupă, în caz contrar urmând să fie acuzat de uzurparea puterii în stat, relatează presa de la Chişinău.

Generalii Victor Catan, Anton Gamurari şi Valeriu Troenco, precum şi câţiva ofiţeri superiori de armată şi poliţie i-au adresat un apel generalului Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi comandantul suprem al forţelor armate, în care i-au solicitat să-şi dea demisia din toate funcţiile publice pe care le deţine, pentru că, în caz contrar, va fi învinuit de uzurparea puterii în stat, a relatat Timpul de dimineaţă, citat de UNIMEDIA.

În opinia generalului Troenco, "guvernarea comunistă gestionează ţara ca pe o gospodărie personală". Generalul a mai spus că vandalizarea celor două edificii de stat Parlamentul şi Preşedinţia, la 7 aprilie, a fost organizată de către actuala guvernare şi lipsa de probe împotriva opoziţiei dovedeşte acest fapt, precizează publicaţia.

"Voronin este factorul instabilităţii în societate", a afirmat şi generalul Victor Catan. El a subliniat că "falsificarea obraznică a alegerilor precedente i-a făcut pe tinerii care nu mai doresc să trăiască într-un stat totalitar să protesteze". Situaţia nu mai putea fi tolerată în condiţiile în care la alegeri au votat pentru comunişti sute şi mii de morţi. "Tocmai de aceea, tinerii au spus un 'Nu!' ferm guvernării comuniste", a declarat Catan.

La rândul său, fostul ministru adjunct al afacerilor interne, generalul în rezervă Anton Gamurari, a amintit că arhiva Parlamentului şi lucrurile preţioase din sediul acestuia au fost scoase cu două săptămâni înainte, ceea ce constituie o dovadă certă că evenimentele din 7 aprilie au fost organizate de către conducerea statului cu ajutorul Serviciului de informaţii şi securitate.

Mai multe articole despre:
Vladimir Voronin Republica Moldova generali