MENIU

Mai mulţi absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret au depus plângeri penale împotriva ISJ Hunedoara

Foto: anpcdefp.ro

Peste 20 dintre absolvenţii Secţiei din Deva a Universităţii "Spiru Haret", care au fost scoşi din examenul de titularizare, au depus plângere penală împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, pentru abuz în serviciu şi comportament abuziv.

Deşi reclamanţii au depus iniţial plângerile la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, luni ei au depus plângerile la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, deoarece această instituţie are competenţă în cazul respectiv. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Victoriţa Povarnă, s-a deschis un dosar penal, iar plângerea va fi trimisă Poliţiei pentru cercetare.

"E adevărat, plângerea a fost depusă de un avocat în numele a 20 de absolvenţi ai Secţiei Deva a Universităţii Spiru Haret, care nu au fost lăsaţi să susţină examenul de titularizare. Plângerea este îndreptată împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Plângerea este formulată pe abuz în serviciu şi comportament abuziv şi a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva. Solicitarea a ajuns la noi şi astăzi (luni,  n.r. ) s-a deschis dosar penal care va fi trimis Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara pentru cercetare", a declarat procurorul Victoriţa Povarnă.

Reclamanţii susţin în plângerile lor că nu au fost lăsaţi să susţină examenul de titularizare, fiind scoşi afară din săli.