MENIU

Mai multe zboruri au fost redirecţionate de la Timişoara la Sibiu şi Cluj din cauza ceţii

Foto: e-transport.ro

Mai bine de zece curse aeriene care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara, în escală spre diferite destinaţii europene, au fost redirecţionate spre Sibiu şi Cluj, iar 11 curse care urmau să vină la Timişoara nu au mai decolat pe aeroporturile de pornire din cauza ceţii.

"Avem şapte aeronave redirecţionate spre Cluj şi Sibiu: trei la Cluj şi patru, la Sibiu. Apoi, aeronavele de la Sibiu-Timişoara, Craiova-Timişoara şi Cluj-Timişoara au rămas în aeroporturile de pornire", a declarat şeful de tură de la Dispeceratul dirijare sol din cadrul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara.

Cursele afectate urmau să vină la Timişoara, de la Chişinău, Lvov, Bucureşti-Otopeni, Cernăuţi, Sibiu, Craiova, Bacău, Iaşi, Odesa, Cluj-Napoca şi Bari. Înregistrări mari s-au înregistrat pentru cursele pe care aceste avioane urmau să le facă spre alte destinaţii, precum Dusseldorf, Atena, Stuttgart, Roma, Munchen şi Ancona.

Potrivit sursei citate, pe 3 noiembrie, la 11.15, a aterizat prima cursă de la Sibiu, iar la două-trei minute a venit cursa de la Craiova. Şeful de tură de la dispeceratul aeroportului a declarat că aceste curse au fost redirecţionate din cauza ceţii, condiţiile nefiind favorabile aterizării. Vizibilitatea pe aeroport a fost de doar 200 de metri, iar plafonul zero. Singura companie care a reusit sa opereze pe aeroportul Timişoara miercuri dimineaţă a fost Tarom. Cursa de Bucureşti a putut ateriza şi decola fără probleme.
Mai multe articole despre:
Timişoara Cluj Cursă aeroport Sibiu zbor aeronava