MENIU

Mai multe trenuri au fost anulate din cauza lucrărilor la pasajul Pipera-Tunari

Foto: RTV

Lucrările de la Pasajul Pipera-Tunari dau peste cap socotelile celor care au ales să plece, în aceste zile, la mare, cu trenul. Toate cele 16 trenuri din ţară care au ca destinaţie litoralul merg pe rute ocolitoare şi pot avea întârzieri de până la 60 de minute. De marţi şi până vineri la miezul nopţii, tronsonul de cale ferată Băneasa-Pantelimon se închide.

Timp de patru zile, la pasajul Pipera se va lucra non-stop. Lucrările la pasaj au fost întârziate cu aproape un an din cauza unor probleme tehnice. "Au fost anumite probleme legate de anumite lucrări care trebuiau făcute şi refăcute, mă refer la foarte multe devieri de reţele", a declarat primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.

Managerul proiectului, Speranţa Cliseru, a precizat că lucrările au fost întârziate datorită unor reţele subterane a căror poziţie nu a fost bine determinată de la început. "Proiectul a fost făcut luând cu aproximaţie poziţia acestor reţele", a explicat aceasta.

Pasajul Pipera-Tunari a fost gândit ca o soluţie de fluidizare a traficului între zona de nord a Capitalei şi judeţul Ilfov. Autorităţile au spus că pasajul va fi dat în folosinţă cel mai târziu la sfârşitul lunii octombrie.

Mai multe articole despre:
tren trafic pasaj lucrări cale ferată Pasaj Pipera