MENIU

Mai multe maşini au fost distruse de copacii rupţi de rafalele de vânt, în Arad şi Timişoara

Foto: RTV
Vijelie puternică la Arad

Avertizările meteorologice s-au adeverit în mai multe zone ale României. La Timişoara şi Arad vântul puternic a rupt zeci de copaci care în cădere au avariat maşini şi case. La Craiova, exteriorul unui balcon a căzut din cauza vijeliei. Pe litoral, rafalele au atins în largul Mării Negre şi 90 de km/h, obligând autorităţile să închidă toate porturile maritime şi fluviale, iar la Vârful Omu ninge, iar telecabina a fost oprită din cauza vântului puternic.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, a precizat că au căzut cinci copaci aflaţi pe diferite străzi din zona centrală a Aradului, fiind avariate trei autoturisme. "Este vorba de copaci bătrâni, găunoşi. Pentru degajarea zonelor în care au căzut copacii au intervenit angajaţii serviciului utilitar. Două străzi au rămas fără electricitate, în urma ruperii liniilor de tensiune", a spus Corina Drăghici. Unul dintre copaci rupţi de vânt a căzut pe autoturismul proprietate personală a consilierului local Gheorghe Schil. Maşina, parcată în zona locuinţei consilierului, a fost uşor avariată.

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au intervenit pentru degajarea unor drumuri din judeţ, unde au căzut câţiva copaci sau crengi. Unul dintre drumurile pe care au intervenit cei de la ISU este cel dintre localităţile Horia şi Şiria.

La Craiova, vântul puternic iscat a rupt faţada unui balcon. Vânt puternic şi ploaie abundentă şi la Timişoara, unde câţiva copaci au căzut peste maşini, iar ţiglele au fost luate de pe acoperişuri.

Toate porturile maritime şi fluviale de la Marea Neagră au fost închise din cauza vântului.

Mai multe articole despre:
maşini Arad vreme cod galben copaci vânt