MENIU

Mai multe familii au protestat faţă de demolarea unei case aflate pe traseul pasajului Basarab

Foto: RTV
Demolare cu scandal în zona pasajului Basarab
Imagini cu protestatarii din zona locuinţei demolate
Comunicatul oficial al Primăriei Capitalei

Demolarea unei case de pe traseul viitorul pasaj Basarab a scos în stradă zeci de locatari din zonă. Oamenii sunt speriaţi că şi imobilul în care locuiesc va avea aceeaşi soartă chiar dacă, până acum, autorităţile nu au luat nicio decizie în acest sens.

Protestul a început odată cu demolarea unui alte construcţii, aflată în apropiere, în vederea continuării lucrărilor la pasaj. Protestatarii şi ceilalţi 20 de locatari ai imobilului s-au declarat speriaţi că şi locuinţele lor vor fi demolate, iar ei vor rămâne pe drumuri.

Cele 30 de persoane locuiesc, încă, în imobil, deşi contractul de închiriere semnat cu proprietarul a expirat în 2004.

Edilii Capitalei anunţaseră că, vineri dimineaţă, Direcţia de Inspecţie şi Control General al Primăriei Municipiului Bucureşti va coordona demolarea unui imobil de pe strada Orhideelor.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, clădirea este în proprietatea municipalităţii, a fost expropriată, iar fostul proprietar a fost despăgubit.

Primăria Capitalei a reacţionat faţă de gestul celor care s-au împotrivit demolării clădirii

Edilii Capitalei au afirmat, într-un comunicat de presă, că imobilul situat pe strada Orhideelor la nr. 26 bis a fost naţionalizat înainte de 1989, iar în 2001 a fost trecut pe lista monumentelor istorice. Imobilul a fost retrocedat în natură către foştii proprietari.

Guvern a adoptat miercuri, 25 februarie, o Ordonanţă de Urgenţă pentru a permite Primăriei Capitalei continuarea lucrărilor la Pasajul Basarab. 

Mai multe articole despre:
capitală demolare pasaj Basarab expropieri