MENIU

Mai multe eleve de liceu s-au bătut pentru o coroană de flori

Foto: RTV
Elevele nu au căzut de acord care dintre ele să ducă coroana de flori la o înmormântare

Motivele pentru care elevii se bat în clase sunt nenumărate. De la şicanele între colegi până la rivalităţile din diverse cauze. Mai nou, în România, elevii se bat şi din cauza...unei coroane de flori!! S-a întâmplat într-o sală de clasă a unui liceu din Craiova unde mai multe tinere şi-au împărţit pumni în clasă pentru că nu s-au înţeles care dintre ele să ducă la înmormântare coroana de flori.

Elevele s-au luat la ceartă din cauza unei coroane de flori. Nu au căzut de acord care dintre ele să o ducă la o înmormântare, aşa că şi-au rezolvat problema cu ajutorul pumnilor.

În urmă cu câteva zile imaginile au fost postate pe internet. Conducerea liceului a declanşat o anchetă şi a aflat că bătaia a avut loc în urmă cu două luni. Consiliul profesoral nu a decis încă măsurile care vor fi luate.

"Sancţiunile care există în regulamentul de ordine interioară. Ori o mustrare, depinde de gravitatea situaţiei. Ori mustrare, ori scăderea notei la purtare. Nu cred ca se va ajunge la exmatriculare", a declarat Doina Popa, director Liceul Matei Basarab Craiova.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar sunt însă de altă părere.

"Ei sunt elevi în clasa a X-a, adică în învăţământul obligatoriu. Prin urmare, măsurile merg până la exmatriculare", a spus Diana Buşoi, inspector general ISJ Dolj.

Nu este primul incident de acest fel în şcolile din Craiova. De-a lungul timpului au fost postate pe internet imagini cu profesori care au scos pistolul în clasă ori elevi care înjură cadrele didactice.
Mai multe articole despre:
şcoală măsuri bătaie fete director flori coroană