MENIU

MAI ar putea trimite şase aeronave în zone izolate de zăpadă, pentru a transporta urgenţele medicale

SMURD

Ministerul Administraţiei şi Internelor este pregătit să intervină cu şase aeronave, dintre care două de la SMURD, pentru asigurarea transportului persoanelor ce necesită evacuare medicală de urgenţă, în cazul în care şoselele devin impracticabile din cauza vremii, potrivit unui comunicat al MAI.

Astfel,  cele şase aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie şi SMURD vor veni în sprijinul Ministerului Sănătăţii, pentru a evacua şi transporta persoanele care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, câte o aeronavă pe zona Cluj, respectiv Târgu Mureş şi patru în zona de sud a ţării şi Dobrogea.

MAI a trimis, sâmbătă, un elicopter în zona judeţului Buzău, pentru evacuarea  a 5 persoane şi transportarea acestora la spital.

Potrivit MAI, în ultimele 24 de ore, la nivelul ministerului au acţionat, pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, 1.524 poliţişti şi poliţişti de frontieră, 83 jandarmi, 116 personal de intervenţie din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, cu un total de 679 mijloace de intervenţie. Mai mult, în urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat un număr de 449 de sancţiuni conducătorilor auto şi două administratorilor drumurilor, în valoare de 61.210 de lei, potrivit comunicatului MAI.

În comuna Cilibia, sat Movila Oii, din judeţul Buzău, autori necunoscuţi au sustras mai multe bunuri din cinci autoturisme abandonate în câmp datorită vremii, după ce le-au spart geamurile. Poliţiştii vor continua cercetările pentru identificarea autorilor, urmând ca fiecare proprietar să fie contactat în vederea depunerii de plângeri penale.