Magistraţii îşi pariază drepturile salariale pe alegerile prezidenţiale
După cum aţi putut citi pe site-ul Academiei Caţavencu (www.catavencu.ro), săptămâna trecută magistraţii au început serios pregătirile la programul artistic de forme de protest pentru acestă toamnă, destinat sensibilizării instituţiilor statului care atentează la sănătătea lor financiară.
Printre piesele de rezistanţă cu care magistraţii vor să-şi protejeze bunăstarea de grila unică de salarizare vă spuneam că se numără şi boicotarea alegerilor prezidenţiale prin neparticiparea în birourile electorale. Acestă măsura urmează a fi adoptată pe 31 august, dată la care s-au fixat reuniunile adunărilor generale ale tuturor instanţelor.
După ce au blocat activitatea în instanţe, şi-au dat câştig de cauză în procesele cu Ministerul de Finanţe privind plata drepturilor salariale şi l-au amendat pe ministrul Pogea cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere a plăţii sporului de 50%, magistraţii se leapădă din nou de condiţia de bugetari muritori de rând şi îşi joacă ultimul asul din mânecă. Legea pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, care stabileşte constiuirea birourilor electorale (inclusiv pentru alegerile prezidenţiale), nu conţine nici o prevedere prin care judecătorii ar fi obligaţi să pună osu’ la alegeri.