MENIU

Magistraţii din 94 de instanţe din ţară au protestat joi

Foto: ideruldeopinie.ro

Preşedintele CSM, Virgil Andrieş, a declarat, în şedinţa CSM, că magistraţii din 94 de instanţe din ţară au suspendat, joi dimineaţă, activitatea pentru câteva ore, în semn de protest pentru lipsa fondurilor din justiţie.

În acest moment, membrii plenului CSM deliberează cu privire la scrisoarea trimisă CSM de ministrul Justiţiei, prin care le cere să ia o poziţie referitor la protestele magistraţilor. Discuţiile dintre ministrul Justiţiei şi membrii CSM au durat mai bine de două ore, timp în care membri Consiliului i-au adus la cunoştinţă ministrului că Justiţia se află într-o situaţie critică.

Discuţiile dintre membrii plenului CSM, ministrul Justiţiei şi cei doi reprezentanţi ai Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru şi Viorica Costiniu, au fost aprinse, ei discutând în contradictoriu despre problemele cu care se confruntă sistemul judiciar, membrii CSM punând accent pe faptul că nu este vorba doar de probleme salariale. De asemenea, ministrul a susţinut că a încercat să rezolve aceste probleme dinainte ca CSM să fi aflat despre ele.
Mai multe articole despre:
magistraţi CSM suspendarea activităţii