MENIU

Magistraţii Curţii de Apel Mureş au dispus amânarea procesului în dosarul permiselor auto din Argeş

foto: vitesse.fr

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, joi, la primul termen al judecării pe fond a dosarului privind fraudarea examenelor auto în Argeş, amânarea cauzei pentru data de 22 ianuarie.

Preşedintele completului Curţii de Apel Târgu Mureş, judecătorul Mihaela Creţu, a declarat că a decis amânarea cauzei -decizie care a nemulţumit avocaţii unora dintre inculpaţi - deoarece unii apărători au cerut termen pentru studierea dosarului, unii inculpaţi nu aveau avocaţi angajaţi, iar alţii nu s-au prezentat la proces.

Dintre cele 28 de persoane trimise în judecată de DNA, 22 se află în stare de arest preventiv la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Târgu Mureş. Printre cei 22 de inculpaţi arestaţi se află şi  fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu. Acesta – ca dealtfel şi alţi inculpaţi din dosar - este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi luare de mită în formă continuată.

DNA a trimis în judecată, luna trecută, 28 de persoane, dintre care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Astfel, Codruţ Vlăsceanu, şef al S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş, este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat; luare de mită în formă continuată, iar Vasile Voinea, comisar şef în cadrul Serviciului, de constituire a unui grup infracţional organizat; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în formă continuată luare de mită în formă continuată; fals intelectual, aflat în legătură directă cu o infracţiune de corupţie; nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Au mai fost trimişi în judecată Mihai Crăciun, şef Birou Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş, Daniel Zidaru, subcomisar în cadrul Serviciului, Ionuţ Bălan, inspector principal de poliţie la IPJ Argeş, Serviciul Poliţie Rutieră, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: aderare la un grup infracţional organizat; trafic de influenţă în formă continuată; Virgil Ioniţă, subofiţer la S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş examinator, şi Aurelian Rădoi, de asemenea examinator.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş. 

Procurorii anticorupţie au dispus în cauză instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale tuturor inculpaţilor (exceptaţi fiind Florin Stoica şi  Marian Stancu) pentru ca instanţa să dispună confiscarea specială a sumelor de bani primite sau date ca mită.