MENIU

Madonna a arborat drapelul Israelului la concertul de la Tel-Aviv

Foto: www.alarmingnews.com

Madonna a proclamat Israelul "centrul energiei lumii", adăugând că regretă absenţa concertelor ei din această ţară vreme de 16 ani, la o zi după ce diva a lansat un videoclip extrem de îndrăzneţ, în care apare alături de iubitul ei, Jesus Luz, în ipostaze provocatoare.

"Au trecut 16 ani de când am cântat în Israel. Îmi pare rău, nu trebuia să stau departe atâta timp", s-a adresat Madonna publicului, după ce a interpretat melodia "Candy Shop", relatează presa din Israel.

"Dacă putem trăi în armonie în acest loc, atunci putem trăi în armonie în lumea întreagă", a adăugat artista, aplaudată entuziast atunci când a defilat pe scenă arborând drapelul Israelului pe care l-a primit de la public, pe ritmurile "Give It 2 Me".

Uitând de Cabala, de paparazzi, de cinele cu politicieni, Madonna a susţinut un show demn de Broadway, cu efecte vizuale şi coregrafie spectaculoase.

Vedeta pop de 51 de ani pretinde că are o relaţie specială cu Israelul, după ce a îmbrăţişat preceptele Cabalei, luându-şi şi un nume de evreică, Esther. Adeptă a misticii iudaice, Madonna s-a recules, în noaptea de duminică spre luni, la Zidul Plângerii din Ierusalim, locul sacru al iudaismului, urmând să participe la un simpozion despre mistica iudaică, împreună cu doi dintre prietenii săi, actorii Ashton Kutcher şi Demi Moore. Cântăreţul Justin Timberlake ar putea să li se alăture, conform presei israeliene.

Luni, artista a cinat cu Tzipi Livni, liderul opoziţiei, care, potrivit purtărorului lui de cvânt, "a fost foarte impresionat şi a descris-o drept o persoană foarte interesantă". De asemenea, premierul Binyamin Netanyahu  o va primi pe artistă vineri, la reşedinţa din Ierusalim.

Madonna a luat numele evreiesc de Esther în 2004, când a participat la o reuniune mistică consacrată Cabalei, în Israel. Din perpectiva iudaismului ortodox, demersul ei este aproape un sacrilegiu, pentru că artista nu este convertită la iudaism şi, chiar dacă s-ar converti, tradiţia nu i-ar permite să studieze Cabala, permisă doar persoanelor căsătorite de mai mult de 40 de ani, care au studiat Talmudul, baza legislaţiei religioase a iudaismului.

Înainte de concertul de la Tel-Aviv, Madonna a apărut în ultimul său videoclip, "Celebration", alături de iubitul ei, top modelul brazilian Jesus Luz,  într-o ipostază provocatoare, deloc în ton cu atitudinea pioasă de la Zidul Plângerii. Îmbrăcată într-o rochie foarte scurtă, Madonna joacă rolul unei seducătoare, iar Jesus apare în bustul gol. Fiica cea mare a Madonnei, Lourdes, în vârstă de 12 ani, apare şi ea în videoclip.

Rabinul Yitzhak Batzri, citat de Sky News, a comentat critic pretenţia Madonnei de a se declara "adeptă a Cabalei", spunând că "noi avem de-a face cu lucrurile spirituale, ale sufletului, în vreme ce Madonna are de-a face cu trupul, la fel de bine".
Mai multe articole despre:
Israel Madonna concert