MENIU

M. Geoană: Demisia Monicăi Ridzi este un gest de bun simţ politic

Foto: NewsIn

"Un gest întârziat, de bun simţ politic", a calificat Mircea Geoană gestul de a demisiona al Monicăi Iacob Ridzi. În ceea ce o priveşte pe Sorina Luminiţa Plăcintă, noul ministru al Tineretului, liderul PSD a precizat că acesteia trebuie să-i fie acordată încrederea de a face mai mult decât a făcut Monica Iacob Ridzi.

"Este o tânără senatoare, pare să fie bine intenţionată, nu o cunosc atât de bine, dar în Senat mi-a făcut o impresie bună. Oricărui membru al Guvernului, indiferent de unde provine, trebuie să-i acordăm beneficiul de încredere şi beneficiul de a face mult mai mult decât a făcut doamna Ridzi", a susţinut liderul social-democrat.

Întrebat dacă a ştiut de propunerea Sorinei Luminiţa Plăcintă pentru conducerea Ministerului Tineretului, Geoană a precizat că a fost informat de către premier, dar a adăugat că decizia este a PD-L-ului. "Repet, din Senat impresia mea după câteva luni este că a făcut o treabă bună. E din generaţia tânără, care sper să facă o treabă bună", a afirmat liderul PSD.

Monica Iacob Ridzi a demisionat, marţi, din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, iar PD-L a venit cu propunerea de înlocuire în persoana senatorului PD-L Sorina Luminiţa Plăcintă.