MENIU

M.Geoană: Dacă nu vin banii de la FMI există riscul să nu poată fi plătite pensiile

Foto: NewsIn

Dacă săptămâna viitoare, la Washington, bordul Fondului Monetar Internaţional şi al Băncii Mondiale decid să nu ne acorde a doua tranşă a împrumutului, există riscul să nu poată fi plătite pensiile şi salariile, a afirmat preşedintele PSD, Mircea Geoană, la Realitatea FM.

"În construcţia bugetară pentru toamnă s-a mizat pe aceşti bani. Vin câteva miliarde de euro, tranşa a doua, dintre care în proporţie de 65% se duc pentru buget", a spus Geoană la Realitatea FM.

Preşedintele PSD a avertizat că dacă nu se obţin banii de la FMI, atunci guvernul va trebui să taie din banii de investiţii sau să găsească formule extrem de scumpe pe piaţa externă.

Geoană: Moţinea de cenzură a PNL şi UDMR este construită pe speculaţii politice

Preşedintele social-democrat subliniază că UDMR s-a aliat cu liberalii pentru această moţiune din cauză că nu au obţinut unele amendamente la legea educaţiei. Geoană este convins că parlamentarii PSD vor fi disciplinaţi şi nu vor vota moţiunea.

Geoană: Ultimele sondaje arată că l-aş învinge pe Băsescu la alegerile prezidenţiale

"Nu ar fi rău să ies pe locul întâi din primul tur la prezidenţiale", a mai spus preşedintele PSD, Mircea Geoană, la Realitatea FM, adaugând că în primul tur va fi o luptă strânsă cu actualul şef al statului. Potrivit celor mai noi sondaje, susţine Mircea Geoană, el ar obţine peste 30% din opţiunile de vot, în timp ce Traian Băsescu ar avea doar 28-29%.