MENIU

Lybek: FMI se aşteaptă ca România să-şi respecte angajamentele indiferent de guvernul care o conduce

Foto: manna.ro

Fondul Monetar Internaţional (FMI) se aşteaptă ca România să-şi îndeplinească angajamentele asumate prin acordul de finanţare externă, indiferent de cine formează Executivul, a precizat reprezentantul FMI pentru România, Tonny Lybek.

"Avem un program cu România, nu cu un anumit guvern. Ne aşteptăm ca statul să-şi îndeplinească angajamentele indiferent de cine face parte din Executiv", a spus reprezentantul regional al FMI pentru România şi Bulgaria, întrebat dacă estimează că există riscuri mai mari ca România să rateze ţintele asumate în acordul cu FMI pentru finalul acestui an în urma căderii guvernului.

Instabilitatea politică actuală pune presiuni pe atingerea ţintelor pe care România şi le-a asumat prin acordul cu FMI şi Comisia Europeană, mai ales pe partea reformelor structurale. Unul dintre principalele angajamente în acest sens este adoptarea noii legi a pensiilor până în 31 decembrie 2009.


Moţiunea de cenzură "11 împotriva României" a fost adoptată marţi, 254 de parlamentari votând pentru, în timp ce 176 au votat împotrivă, iar patru voturi au fost anulate, dintr-un total de 448 parlamentari prezenţi. Un număr de 434 voturi au fost valabil exprimate.

Mai multe articole despre:
FMI Tonny Lybeck reforme structurale