MENIU

Lumina Sfântă a fost adusă de Înviere de la Ierusalim

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Patriarhie
Foto: crestinortodox.ro

Credincioşii ortodocşi care au fost prezenţi la slujba de Înviere la Catedrala Patriarhală din Bucureşti au putut lua, pentru prima dată, Lumina Sfântă adusă de la Biserica Sfântul Mormânt din Ierusalim, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, cu un avion special.

Lumina de la Ierusalim a ajuns noaptea trecută la Patriarhie.

Lumina Sfântă din Ierusalim a ajuns şi în Bucovina. Un avion de la Ierusalim a aterizat pe aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava.

O delegaţie formată din mai mulţi prelaţi şi de către Gheorghe Flutur au primit Lumina Sfântă, urmând ca aceasta să ajungă la toate bisericile din ţară.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei care se petrece în fiecare an de Paştele Ortodox la Ierusalim, când în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, deasupra Sfântului Mormânt, se aprinde Sfânta Lumină, "un foc venit din cer", după cum spun reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Paştele. În religia creştină Paştele sărbătoreşte Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după crucificarea sa în Vinerea Mare.

Paştele creştin derivă din Paştele evreiesc şi este, de asemenea, cea mai sfântă sărbătoare din calendarul creştin care simbolizează renaşterea şi mântuirea promisă după moarte.

Paştele Creştin are loc aproape în aceeşi perioadă în care se sărbătoreşte Paştele Evreiesc, pentru că, potrivit Bibliei, Iisus a înviat în zilele în care iudeii ţineau această festivitate.