MENIU

Lumea artistică îl plânge pe Ion Dolănescu

Corneliu Vadim Tudor: Ficatul lui Ion Dolănescu se făcuse ca frunza veştedă de toamnă
Foto: syncoop.com
Ionela Prodan: Ion Dolănescu a iubit lumea
Ionuţ Dolănescu: Îi datorez foarte multe tatălui meu
Interpreţi de muzică populară sunt profund îndureraţi
Ion Lăceanu regretă moartea lui Ion Dolănescu
Aurel Tămaş şi Ionela Prodan deplâng moartea artistului Ion Dolănescu
Benone Sinulescu a spus că este consternat de aflarea veştii că Ion Dolănescu a murit

Corneliu Vadim Tudor a declarat la Realitatea TV că este copleşit de moartea lui Ion Dolănescu. "Ficatul lui Ion Dolănescu se făcuse ca frunza veştedă de toamnă, cum era ficatul unui alt prieten al meu, regretatul Nichita Stănescu", a mai spus Corneliu Vadim Tudor.

Corneliu Vadim Tudor a afirmat că" Ion Dolănescu avea mari probleme cu ficatul. Nu ştiu din ce cauză, dacă era ceva viral, dar Ion Dolănescu nu a ţinut niciodată regim, iar ficatul şi stomacul său erau foarte umflate".

"Nu mă pronunţ în chestiuni medicale, sunt copleşit pentru că e vorba nu numai de calitatea artistică şi umană excepţională a acestui român adevărăt, însă nouă ni s-au prăpădit în ultima lună trei foşti parlamentari. Este vorba despre senatorul Eugen Florescu care s-a stins din viaţă, apoi scriitorul şi senatorul Mihai Unghianu care a murit acum în martie şi iată acum şi fostul deputat Ion Dolănescu. E o serie neagră care pare să nu se mai termine", a mai spus Corneliu Vadim Tudor.

"E o lovitură pentru muzica populară. În ultima vreme cânta mult mai rar, probabil că boala l-a măcinat. El cânta olteneşte şi cânta din suflet", a afirmat actriţa Stela Popescu.

"Ion Dolănescu îmi rămâne în amintire ca un om blând, cu vocea caldă. E o pierdere enormă pentru muzica românească", a spus Mădălin Voicu.

"În aceste momente trebuie să ne gândim cum să-i facem pe artişti, atunci când sunt încă vii să nu se mai simplă înstrăinaţi. Acum, după ce el a dispărut, cuvintele şi faptele se pierd în gol. Ion Dolănescu era un suflet făcut pentru cântec. Eu încă simt că Ion Dolănescu trăieşte în noi, pentru că era un clasic care ştia să facă ascultătorii să simtă muzica lui. Ion Dolănescu era un cântăreţ total",a spus Adrian Păunescu.

Interpreţii de muzică populară sunt în doliu

"Eu sunt la Londra, nu sunt în ţară, dar am aflat că ar fi murit din cauza unui atac de cord. Mi-a fost un bun coleg atât în viaţa de zi cu zi cât şi în turneu", a declarat Gheorghe Turda, interpret şi coleg cu Ion Dolănescu.

"Eu am aflat de la dumneavoastră, de la televizor, dar pot să vă spun că a fost o personalitate care şi-a impus repertoriu în toată ţara şi este o pierdere imensă pentru muzica populară", a afirmat interpretul Ioan Furdui Iancu.

"Sunt consternat pur şi simplu. S-a mai stins o stea, şi aşa suntem puţini, puţini aleşi, sunt interzis. Nu pot să cred. Este mai mic de cât mine cu 8 ani şi mă simt groaznic. Sunt un om pierdut, eram atâţi de puţini, aleşi de Dumnezeu să purtăm cântecul popular. Ştiu doar că în ultima vreme se simţea mai rău, dar am sperat să fie doar zvonuri, dar văd că realitatea a fost alta", a spus artistul de muzică populară Benone Sinulescu.

"Acum am aflat şi sunt într-o stare de totală uimire. Cuvintele sunt fără putere în aceste momente. Ultima oară l-am văzut la o aniversare în cadrul televiziunii române. În ultima vreme am avut şi eu suferinţa mea şi nu am mai ţinut legătura cu interpreţii de muzică populară. Din câte ştiu, Dolănescu a intrat în conştiinţa publicului în momentul în care a fost cooptat din armată la ansamblul folcloric Ciocârlia. Ion Dolănescu avea glasul deosebit de cald şi reuşea să ajungă cu uşurinţă la inima publicului", spus Marioara Murărescu, realizator tv de emisiuni folclorice.

"Nu îmi găsesc locul pentru că am pierdut un om care a încâlzit inimile atâtor români. El cu repertoriul lui a dat viaţă atâtor cântece. El a fost omul care îţi sărea în ajutor", a spus Sofia Vicoveanca. 

"Dolănescu va rămâne cap de afiş pentru totdeauna în România. Era un om mândru şi detesta pornografia din muzica actuală. El a cântat mereu din suflet, iar versurile lui erau balsam pentru inimă. Era un om fericit că băiatul său i-a călcat pe urme", a spus interpreta Ionela Prodan.

Irina Loghin: Sunt înmărmurită şi nu-mi vine să cred că s-a dus

Irina Loghin, prietenă şi colegă de breaslă a cântăreţului, a povestit că Ion Dolănescu se afla la masă, în locuinţa sa, alături de un preot, i s-a făcut rău şi s-a retras în dormitor. "Sunt înmărmurită şi nu-mi vine să cred că s-a dus. Mă doare sufletul. Nu-mi revin. S-a dus un nume mare, un talent unic", a mai spus Irina Loghin.

Ionuţ Dolănescu:  Până la vârsta majoratului nu ştiam ce culoare au ochii tatălui meu, nu am avut curajul să mă uit în ochii dumnealui

"Îi datorez foarte multe tatălui meu, nu ştiu dacă e potrivit termenul de prieten. Până la vârsta majoratului nu cred că ştiam ce culoare au ochii tatălui meu, nu am avut curajul nicodată să mă uit în ochii dumnealui, deşi nu m-a bătut niciodată exista un respect pe care tata a reuşit să îl impună şi în meseria dumnealui, în muzică", a declarat într-un interviu acordat Realităţii TV Ionuţ Dolănescu, fiul lui Ion Dolănescu.

"A avut steaua lui... Ion Dolănescu a fost, este şi o să fie printre noi prin cea ce a făcut în România. Ion o să rămână printre noi, trupul o să i se facă lut şi o să plece la judecată. Ca bun amic al lui Ionuţ, sunt alături de el şi de familie", a declarat Aurel Tămaş.

Mai multe articole despre:
deces boală Ion Dolănescu