MENIU

Luis Figo are profil de preşedinte

Foto: www.sportydesktops.com

Fostul internaţional portughez Luis Figo are profil de preşedinte. Constatarea îi aparţine şefului Federaţiei Portugheze de Fotbal, Gilberto Madail, care îl vede pe colegul lui Cristi Chivu de la Inter Milano drept cel mai potrivit pentru a-i lua locul în 2010.

"Îl admir foarte mult pe Luis Figo pentru tot ce a făcut şi cred că el este capabil să fie noul preşedinte al federaţiei, are profilul necesar. Figo este un om extraodinar, iar dacă va candida, eu îl voi susţine", a spus Madail, aflat în fruntea FPF din 1996. Mandatul său se va încheia în 2010.

Figo (36 de ani) a devenit campion al Italiei în acest an cu Inter Milano, însă a anunţat că la finalul sezonului va renunţa la fotbalul de performanţă, după o carieră în care a mai îmbrăcat tricourile echipelor Sporting Lisabona, FC Barcelona şi Real Madrid şi în care a jucat de 127 de ori pentru naţionala Portugaliei, înscriind 32 de goluri. Totuşi, înainte de a alege costumul de preşedinte, Figo nu exclude posibilitatea de a mai juca o perioadă în China sau SUA.