MENIU

Ludovic Orban: „Solicităm Parlamentului să dezbată cu celeritate posibilitatea de a angaja profesori”

orban

Președintele PNL a vorbit și despre noul an școlar, dar și despre măsurile pe care le pregătește Executivul cu privire la absorbția fondurilor europene pe exercițiul bugetar 2021-2027.

Ludovic Orban: „Alocăm 175 de milioane de euro către autoritățile locale și unitățile de învățământ pentru tablete, dar și pentru măști și materiale sanitare. Avem o altă măsură în vedere, pentru ca un părinte să primească 75% pentru a sta acasă cu copiii, acolo unde se va institui situație de urgență. Doar la nevoie. Solicităm Parlamentului să dezbată cu celeritate posibilitatea de a angaja în Învățământ, pentru că avem zone unde există deficit de personal. Vom deconta până la 500.000 de tablete, suplimentar peste cele 250.000 supuse licitației. Vom aduce și table interactive, camera web. Avem o serie de măsuri pentru începerea anului școlar. ”

Referitor la rectificarea bugetară și la creșterea pensiilor, premierul a declarat următoarele:

„Suntem în regulă cu ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară. Am prevăzut în fondul de rezervă o sumă de 700-800 de milioane pentru a reechilibra bugetele locale. Cei mai grei ani vor fi 2021, 2022 și 2023. În acești ani trebuie să începem toate proiectele prevăzute din bani europeni din exercițiul bugetar 2021-2027. Să nu facem ca PSD. PSD încă trăiește în anul 2016, opiniile populației s-au schimbat radical. Lumea nu mai suportă populismul PSD. În ultimele cinci luni de zile, majoritatea PSD din Parlament a scos proiecte pentru care nu sunt bani. Noi pregătim proiecte sustenabile. Orice venit poate crește, când există creștere economică. Creșterea pensiilor cu 14% a fost o decizie grea, este maxim posibil. Orice creștere mai mare nu poate fi susținută.”

La final, Ludovic Orban a vorbit și despre măsuri pe care le are în vedere Guvernul în ceea ce privește pandemia.

„Vom crește numărul de paturi CoVID la Matei Balș. Am luat decizia ca Spitalul Witting să devină spital CoVID. Nu vrem ca pacienții de la ATI să nu poată fi tratați.”

Mai multe articole despre:
Orban