MENIU

Lucrările la terminalul Plecări al Aeroportului Băneasa ar putea fi demarate în luna aprilie a acestui an

Foto: panoramio.com

Lucrările la terminalul Plecări al Aeroportului Băneasa vor putea fi demarate, cel târziu, în luna aprilie, după obţinerea autorizaţiilor de construcţie, a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru.

Terminalul plecări al Aeroportului Băneasa, care va fi construit de Blue Air printr-o investiţie de 9,5 milioane de euro, ar putea fi gata în opt luni de la obţinerea aprobărilor de construcţie.

"Perioada de construcţie a terminalului este de opt luni de la data obţinerii autorizaţiei de construcţie, exact cum este prevăzut în contractul de concesiune a terminalului plecări al Aeroportului Băneasa Bucureşti", a spus director general al Blue Air.

Potrivit acestuia, constructorul care va efectua lucrările la terminalul plecări va fi, cu siguranţă, firma Romstrade.

Directorul general al aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, declara în luna septembrie 2008, că realizarea noului terminal de Plecări "constituie o reuşită pentru Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu (Băneasa) fiind în beneficiul pasagerilor, pentru un trafic normal şi civilizat. Aeroportul cunoaşte un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul de pasageri, iar construirea unui nou terminal modern este o condiţie obligatorie pentru existenţa aeroportului".

De asemenea, reprezentanţii aeroportului declarau că, dacă se va construi noul terminal, Aeroportul Băneasa va avea o capacitate de peste două milioane de pasageri, implicit va creşte profitul şi nu în ultimul rând se vor îmbunătăţii condiţiile oferite pasagerilor. Dacă în 2007, au tranzitat Aeroportul Băneasa aproximativ patru milioane de călători, peste câţiva ani numărul va creşte la peste opt milioane de pasageri.