MENIU

Lucrările de reparaţii au fost blocate în 140 de şcoli din judeţul Suceava

Foto: mpinteractiv.ro/

Şantiere lăsate în paragină în 140 de şcoli sucevene, motiv pentru care o parte dintre elevi vor studia printre materiale de construcţii în puţinele spaţii rămase disponibile. Şcolile se află în renovare, dar pentru că nu există bani, constructorii au sistat lucrările.

Constructorul care renovează şcoala din satul sucevean Feteşti a oprit lucrarea pentru că nu şi-a primit banii, însă fără să pună acoperiş pe clădire. Localnicii sunt disperaţi.

Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la şcoala din comuna Adâncata, de care aparţine şi unitatea de învăţământ din Feteşti. "Acoperişul nu a fost pus datorită faptului că nu au mai avut bani. Nu putem face nimic", a declarat directorul şcolii din comuna Adâncata, Lucian Ioniţă. Autorităţile au spus că mai sunt 140 şcoli în judeţ, unde elevii vor începe şcoala printre dărâmături.

În acest moment, datoriile faţă de constructori au ajuns la 25 de milioane de lei. Pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de 160 milioane de lei, bani care nu există deocamdată.