MENIU

Lucian Croitoru se va prezenta în plen cu miniştrii pe care i-a propus deja, spun lideri PD-L

Foto: zf.ro

Preşedintele organizaţiei de femei a PD-L Sulfina Barbu a declarat că, potrivit informaţiilor sale, premierul desemnat Lucian Croitoru nu va schimba candidaţii la funcţiile de ministru care au primit aviz negativ de la comisiile parlamentare, urmând să se prezinte în plen cu persoanele propuse deja.

"Din câte ştiu, premierul desemnat Lucian Croitoru se va prezenta cu miniştrii pe care i-a propus deja şi care au lucrat la programul de guvernare. Nu cred că va face o schimbare printre candidaţii avizaţi negativ de comisii", a precizat Sulfina Barbu. 

Deputatul PD-L a adăgat că avizul comisiilor nu a fost unul bazat pe prestaţia miniştrilor propuşi, ci un vot dictat de conducerea partidelor aflate în opoziţie, arătând că poziţia parlamentarilor ar putea fi diferită la votul de învestitură a Cabinetului Croitoru, programată miercuri.

Mai mulţi lideri PD-L au declarat, în ultimele zile, că Lucian Croitoru se va prezenta la vot în Parlament pentru învestire, în replică la solicitarea PNL şi PSD de a înlocui cei 14 miniştri care nu au primit aviz din partea Comisiilor parlamentare de specialitate înainte de a merge la votul plenului. Printre aceştia s-au aflat Radu Berceanu, Ioan Oltean şi  Adriean Videanu.

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale Crin Antonescu a anunţat că îi va solicita lui Traian Băsescu să facă noi consultări pentru desemnarea altui Guvern decât cel al lui Lucian Croitoru.

În opinia lui Antonescu, guvernul propus de Croitoru va cădea în Parlament, iar pensiile şi salariile nu vor mai fi plătite.