MENIU

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial după ce l-a învins prin KO tehnic pe Zuniga

Foto: http://energienaturala.files.wordpress.com/2008/02/lucian-bute-ibf.jpg
Ştefan Bute: Lucian ne sună întotdeauna după un meci.
Lucian Bute şi-a apărat pentru a treia oară centura de diamante.
Palmaresul românului în boxul profesionist a ajuns la 24 de victorii şi nicio înfrangere.

Fulgencio Zuniga a fost învins, prin KO, în runda a patra, de către Lucian Bute, campionul mondial. Românul îşi menţine astfel centura de diamante, la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

Ziua de vineri 13 a fost cu noroc pentru Lucian Bute. Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, nu i-a dat nicio şansă lui Fulgencio Zuniga, pe care l-a învins şi astfel şi-a păstrat centura cu diamante. 

Lucian şi-a apărat pentru a treia oară centura cu diamante după ce, pe 19 octombrie 2007 a devenit campion mondial în faţa lui Alejandro Berrio.

Lucian Bute şi-a apărat pentru prima dată centura pe 29 februarie 2008, în faţa lui William Joppy, care a cedat în faţa românului înainte de terminarea celor 12 partide.

A doua oară campionul şi-a apărat titlul, pe 24 octombrie, în faţa  lui Librado Andrade, tot la Montreal, locul în care se desfăşoară şi meciul de azi. În acest meci luptătorul român a fost pus pentru prima oară la podea şi numărat, dar a reuşit să îşi păstreze centura.

Înainte de a începe meciul lui Bute, în ring a mai intrat un alt român: JoJo Dan. Acesta l-a învins la puncte pe Cesar Soriano. Meciul lui JoJo Dan nu a avut nicio miză specială.

Rudel Obreja, preşedintele federaţiei române de box, a declarat prin telefon că Lucian Bute este cel mai bun profesionist din România şi că pe acesta îl mai aşteaptă încă doi, trei ani de succese. 

16.000 de oameni au umplut până la refuz sala Bell Centre din Montreal şi l-au încurajat până la epuizare pe boxerul român. Sub privirile lui Andrade, fostul său adversar, tot columbian, Lucian Bute nu i-a lăsat niciun moment de respiro lui Zuniga. A dominat clar cele 4 runde, suficiente pentru a-l pune la pământ pe adversar. Deşi a fost numărat şi a reuşit să se ridice, columbianul nu i-a mai făcut faţă românului, declarat de arbitru învingător.

Nici măcar schimbarea arbitrului, cerută de stafful lui Zuniga, nu l-a ajutat pe columbian să devină campion mondial. Lucian Bute a reuşit astfel să-şi păstreze pentru a treia oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Palmaresul românului în boxul profesionist a ajuns la 24 de victorii şi nicio înfrangere. 

Vezi ce a declarat campionul după meci

Citeşte şi declaraţia lui Lucian Bute

Vezi aici şi  primele impresii ale lui Ştefan Bute, tatăl campionului mondial. 

Mai multe articole despre:
centură Lucian Bute Jojo Dan Fulgencio Zuniga