MENIU

Loteria Română este obligată să plătească 17,3 milioane de lei către FRF, a decis instanţa supremă

Foto: hunedoreanul.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a dat câştig de cauză, luni, Federaţiei Române de Fotbal (FRF), în procesul în care s-a judecat cu Loteria Română pentru veniturile realizate în urma pronosticurilor şi pariurilor sportive, iar Loteria trebuie să plătească FRF 17,3 milioane de lei.

De asemenea, instanţa supremă a obligat Compania Naţională Loteria Română (CNLR) la plata sumei de 87.298 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în data de 13 octombrie 2008, că CNLR nu mai este obligată să plătească Federaţiei Române de Fotbal 17,3 milioane de lei reprezentând profitul din pronosticurile sportive, aşa cum hotărâse, iniţial, Tribunalul Bucureşti. În plus, Curtea de Apel Bucureşti a obligat FRF la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 217.506,18 lei.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a executat silit, în data de 14 februarie 2008, Compania Loteria Română, ca urmare a unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti din decembrie 2007, potrivit avocatului Federaţiei, Antonie Popescu. Avocatul FRF a declarat la acea dată, pentru NewsIn, că în conturile FRF a intrat suma de 173 de miliarde de lei vechi (17,3 milioane RON). Popescu a mai spus că Loteria îşi poate recupera aceşti bani dacă va câştiga procesul în căile de atac. Compania Naţională Loteria Română a făcut apel împotriva sentinţei tribunalului.

Între CNLR şi FRF a fost deschis un nou proces, la Tribunalul Bucureşti, în care Loteria Română solicită instanţei să oblige Federaţia Română de Fotbal să restituie Companiei Naţionale suma de 187.500 de lei, primită de FRF în perioada 2001 - 2005, în baza unor convenţii încheiate între cele două părţi cu privire la pronosticurile sportive. Tribunalul Bucureşti a fixat primul termen al procesului pentru data de 19 mai.

Concret, avocaţii Companiei Naţionale Loteria Română solicită instanţei să anuleze trei convenţii încheiate între Loterie şi Federaţia Română de Fotbal, între 20 decembrie 2001 şi 11 ianuarie 2005, în baza cărora FRF a primit eşalonat suma de 187.500 de lei. CN Loteria susţine în acţiunea depusă în instanţă că aceste convenţii au fost încheiate prin fraudarea legii.