MENIU

Localnicii din Târgu Mureş respiră aer cu miros de amoniac

Foto: RTV
Localnicii din Târgu Mureş se plâng de mirosul de amoniac din aer

De câteva zile, localnicii din Târgu Mureş respiră aer cu miros înţepător de amoniac. Oamenii au spus că de vină este combinatul chimic Azomureş.

Agenţia pentru Protecţia Mediului a făcut măsurători şi a constatat că în faţa platformei combinatului, concentraţia de amoniac din aer este dublă faţă de valoarea maximă admisă. Cei de la Azomureş contestă însă aceste măsurători.  

Oamenii au sesizat autorităţile după ce săptămâna trecută a fost repornită Secţia Amoniac 4 a combinatului Azomureş, care nu a funcţionat mai bine de o lună. "Am reuşit să prindem o poluare faţă de 0,3 cât este admis", a declarat şeful de serviciu APM Mureş, Gabriel Boca.

Cei de la Azomureş susţin însă că au făcut şi ei măsurători, care arată valori normale. "Toate valorile noastre sunt sub limita admisă. Nu am avut probleme de emisii în ultima perioadă", a precizat directorul tehnic Azomureş, Ioan Şoleriu.

Agenţia de Protecţia Mediului a repetat testele şi acestea au confirmat rezultatele iniţiale. În aceste condiţii, Garda de Mediu va sancţiona conducerea combinatului cu amenzi între 50.000 şi 100.000 de lei.

Mai multe articole despre:
combinat mediu amoniac Azomureş aer