MENIU

Liviu Dragnea: Exclud orice posibilitate ca Sorin Oprescu să fie desemnat candidatul PSD pentru Cotroceni

foto: NEWSIN

Pentru vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, nota internă apărută în presă duminică este "o intoxicare", iar varianta desemnării lui Sorin Oprescu pentru a candida la Cotroceni din partea PSD este "o diversiune". Dragnea spune că nu va candida la preşedinţia PSD chiar dacă are convingerea că Mircea Geoană nu va mai fi preşedintele partidului căci va ocupa scaunul de la Cotroceni.

Liviu Dragnea spune că nu recunoaşte nota internă apărută duminică în presă. Din punctul său de vedere, documentul este unul "slab", iar "cine l-a făcut are un nivel scăzut de analiză politică".

Dragnea spune că Mircea Geoană creşte în sondaje, pentru că "a ajuns să fie perceput ca un factor de stabilitate". "Exclud orice posibilitate ca Sorin Oprescu să fie desemnat candidatul PSD pentru Cotroceni. Ar trebui să fim sinucigaşi. Cred că Mircea Geoană va fi preşedintele României. E o diversiune cu candidatura lui Oprescu", a spus Liviu Dragnea la Realitatea TV.

Dragnea a spus că deciziile strategice ale partidului trebuie luate de români, nu de consilierii americani. "Organizarea partidelor şi acel ceva care va conta în ochii alegătorilor, vor face diferenţa la alegeri. Ion Iliescu este o bogăţie a PSD şi se implică în campanie ori de câte ori poate. Adrian Năstase este o capacitate intelectuală şi ne bucurăm că se poate implica", a spus vicepreşedintele PSD. În schimb, acesta a ţinut să îi avertizeze public, după ce i-a avertizat şi în particular după spusele sale, pe Nicolae Bănicioiu şi Liviu Negoiţă să fie atenţi "că supraexpunerea poate să le dăuneze şi lor şi nouă".

Vorbind tot de strategia partidului, Dragnea a spus că PSD nu îşi propune să îi atace pe apropiaţii lui Traian Băsescu sau familia acestuia, aşa cum s-a speculat în mass-media.

Liviu Dragnea a anunţat că după 15 septembrie Mircea Geoană va avea parte de o a treia lansare în cursa pentru prezidenţiale, aşa cum prevede statutul partidului. Dragnea a spus că nu intenţionează să candideze la preşedinţia PSD dacă această funcţie nu va  mai fi ocupată de Mircea Geoană.