MENIU

Lituania: Arlauskis a devenit inapt pentru partida cu România şi a fost înlocuit de Vitkauskas

Foto: NewsIn

Portarul Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis, nu va putea evolua pentru naţionala Lituaniei în meciul de sâmbătă cu reprezentativa României, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, din cauza unei accidentări la umăr, şi a fost inlocuit cu Armantas Vitkauskas, informează presa lituaniană.

''Accidentare mea nu este de ultimă oră. În ultimele meciuri de campionat am avut probleme medicale la umăr, dar am  jucat cu infiltraţii. Echipa mea de club, Unirea, a disputat, de curând, câteva jocuri decisive şi mi-am dorit foarte mult să apăr, chiar dacă starea mea de sănătate nu era tocmai bună. Acum, din păcate, voi fi indisponibil pentru confruntarea de sâmbătă", a spus portarul liderului Ligii I.

Arlauskis consideră că naţionala ţării sale va avea un joc dificil contra echipei lui Răzvan Lucescu: "Adversarul nostru are un nou selecţioner. Este tânăr, ambiţios şi, în ciuda vârstei, este respectat de toţi jucătorii. De aceea, cred că partida de la Marijampole va fi mult mai dificilă decât cea de anul trecut, de la Cluj. Cu toate acestea, cred că Lituania poate câştiga meciul, deoarece starea de spirit e foarte bună în cadrul lotului. George Galamaz şi Iulian Apostol, ambii colegi cu mine la Urziceni, au fost convocaţi pentru jocul de sâmbătă. În opinia mea, primul este unul dintre cei mai buni fundaşi din Liga I, iar al doilea este un mijlocaş tehnic şi rapid. Chiar am glumit între noi şi fiecare spunea că naţionala lui va câştiga".

În locul lui Arlauskis a fost chemat portarul lui Marijampole Suduva, Armantas Vitkauskas.

Naţionala României va întâlni, sâmbătă, la Marijampole, reprezentativa Lituaniei, într-un meci contând pentru Grupa a 7-a din preliminariile Campionatului Mondial din Africa de Sud. În partida disputată în luna septembrie a anului trecut, la Cluj, formaţia antrenată de Jose Couceiro s-a impus cu scorul de 3-0.

Tricolorii ocupă poziţia a 5-a în Grupa a 7-a şi mai păstrează doar şanse teoretice de calificare la Cupa Mondială din 2010.
Mai multe articole despre:
România Lituania Giedrius Arlauskis