MENIU

Lista cu producătorii auto acceptaţi în programul Rabla a fost publicată

Foto: RTV
Lista producătirilor acceptaţi în programul Rabla

Românii îşi pot schimba şi anul acesta maşinile vechi prin programul "Rabla". Deşi a demarat oficial la începutul lunii, listele cu producătorii auto acceptaţi în program au fost publicate abia marţi. Anul acesta, 60.000 de români vor putea primi 3.800 de lei în schimbul unei maşini mai vechi de 10 ani. Suma ar putea fi însă majorată la vară.

Dacă în prima parte a programului de înnnoire a parcului auto nu vor fi vândute toate maşinile, autorităţile iau în calcul reducerea numărului de autoturisme incluse în program pentru a putea majora prima de casare.

După ce a obţinut prima de casare, un român are nevoie de cel puţin 5000 de euro pentru a a-şi cumpăra o maşină nouă. Dacă nu are aceşti bani în buzunar, îi va fi foarte greu, pentru că băncile aproape că nu mai acordă credite. Cu toate acestea, dacă vrea să-şi cumpere maşină, chiar şi pe cea mai ieftină, e nevoie de un salariu minim de 500 de euro. Pentru cei care vor maşini mai scumpe, de peste 10-11.000 de euro, lucrurile se complică, pentru că au nevoie de cel puţin 1000 de euro.

După ce faceţi rost de bani, va trebui să consultaţi lista cu producătorii auto acceptaţi în program. Cele mai multe maşini le-au primit producătorii DACIA, RENAULT, HYUNDAI, OPEL şi CHEVROLET. Acestora le-au fost distribuite câte 1731 de autoturisme. În schimb, cei care şi-ar dori un model Honda sau Lada, vor fi nevoiţi să se grăbească. Producătorii respectivi au dreptul să vândă doar câte două maşini prin programul "Rabla". 

Mai multe articole despre:
listă rabla producători