MENIU

Lippi şochează: Nu i-aş selecţiona pe Messi, Ibrahimovic sau C. Ronaldo!

<descriere>

Selecţionerul italian Marcello Lippi îşi dezvăluie planul pentru Cupa Mondială din 2010: o echipă naţională fără mari vedete de tipul Messi, Ibrahimovic sau C.Ronaldo are mai multe şanse la titlul suprem în fotbalul mondial.

Italia se pregăteşte pentru turneul final al Campionatului Mondial din 2010 cu optimismul meritat datorită poziţiei de cap de serie la tragerea la sorţi de vineri.  Selecţionerul Marcello Lippi îşi pregăteşte strategia pentru un nou titlu în vitrina azzurilor şi a descris, miercuri, la o întâlnire a Rotary Club din Florenţa, cum arata pentru domnia sa lotul ideal al unei naţionale.

\"Pentru a crea o echipă câştigătoare este necesar să existe un grup de jucători care au umilinţa de a îşi pune calităţile în serviciul celorlalţi în loc să se considere vedete. Priviţi la Suedia lui Zlatan Ibrahimovic - ei nu vor merge la turneul final. Apoi Argentina lui Messi şi Portugalia lui Cristiano Ronaldo - ambele au avut necazuri cu calificarea. Un grup bazat pe ideea de colectivitate e mai bun. Încă mai am de muncă pentru a-mi termina echipa, dar sunt optimist, nu va fi greu.\" a explicat conform Goal.com, Marcello Lippi.

Obiectivul numarul 1 pentru Lippi este acela de a-l readuce la naţională pe Francesco Totti, jucătorul Romei admiţând, într-un interviu acordat marţi, că discută această posibilitate cu selecţionerul Italiei.