MENIU

Liga I, etapa a 9-a: Rapid, noul lider, "Pele" Buga noul golgeter, după 4-0 la Ceahlăul

Foto: NewsIn

Rapid a câştigat la scor deplasarea de la Piatra-Neamţ, 4-0, şi a trecut, cel puţin până la meciurile de sâmbătă, pe prima poziţie a clasamentului. Buga, cu o dublă, Lazăr şi Spadacio au marcat golurile victoriei rapidiste, iar vârful giuleştean a trecut pe prima poziţie a clasamentului golgeterilor din Liga I, cu 6 reuşite.

Pe val după patru victorii consecutive, una în Cupă, Rapidul nu se gândea decât la momentul în care va deschide scorul sub Pietricica. Mai ales că avea în faţă penultima clasată a Ligii I.

Şi nu a avut mult de aşteptat, pentru că în minutul 19 Lazăr deschide scorul. Lovitură liberă de pe partea dreaptă, executată de Spadacio, Buga prelungeşte balonul cu capul pe spate, iar mijlocaşul rapidist împinge balonul în plasă. Un minut mai târziu, zarurile sunt aruncate, după ce Buga marchează primul său gol al serii, după ce loveşte prost balonul, dar norocos, de la 11 metri. Celălat vârf, Ioniţă, îi pasase decisiv coechipierului său, după ce se distrase cu defensiva moldoverană, în banda stângă.

Dacă atacul a mers ceas, la fel ca în ultimele patru partide ale Rapidului, călcâiul lui Ahile al giuleştenilor este defensiva, acolo unde Iencsi nu se înţelege întotdeauna cu Mardare. Bâlbâielile sau indecizia elevilor lui Florin Marin îl salvează însă pe Marinescu, în finalul reprizei.

La un minut de la reluare, Buga reuşeşte "dubla", după o nouă pasă decisivă a tânărului Ioniţă. Cu 6 reuşite, Mugurel "Pele" Buga e noul golgeter al Ligi I. Apar din nou gafele în defensiva Rapidului, dar Cebotaru ratează de două ori din situaţii bune.

În schimb, rapidiştii nu iartă, iar Spadacio scrie pe tabelă 4-0 cu un şut plasat, din 14 metri, după o gaură mare în apărarea Ceahlăului. Până la final, giuleştenii se distrează cu ocaziile, Herea şi Joao Paolo ratează din poziţii excelente şi, cel puţin până sâmbătă, Rapidul e noul lider din Liga I.  

De partea grupării moldave, de remarcat doar intrarea pe final a lui Andrei Marc, la doar 16 ani, 5 luni şi 2 zile.

CASETA TEHNICĂ:

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ - RAPID 0-4 (Lazăr 21, Buga 23, 48, Spadacio 65)

Ceahlăul: Lipitor - Ferariu (Macovei 56), Forminte, Ichim, Barna - Burlacu, Achim - Onciu, Cebotaru, Şofroni (Doicaru 51) - Fabron (A. Marc 84). Antrenor: Florin Marin

Rapid: Marinescu - Helder, Mardare, Iencsi, Bozovic - Buga (Grigorie 72), Matic, Lazăr (Ivelja 52), Herea - Ioniţă (Pinto 75), Spadacio. Antrenor: Viorel Hizo

Cartonaş galben: Matic 36

Arbitri: Victor Berbecaru - Eduard Dumitrescu, Dorin Mudura

Stadion: Ceahlăul; Spectatori: 5000

Click aici pentru comentariul LIVE TEXT al partidei

Mai multe articole despre:
Liga I Ceahlăul Rapid Buga lider etapă golgeter