MENIU

Liga I, etapa a 8-a: Universitatea Craiova obţine primul punct în deplasare, după 1-1 la Timişoara

Foto: NewsIn

FC Timişoara şi Universitatea Craiova au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 8-a, în ultima partidă a zilei de sâmbătă. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 43 prin Mihai Costea, primul gol primit de Timişoara pe teren propriu în acest campionat, însă gruparea de pe Bega a egalat în minutul 60, după reuşita suspectă a lui Mera.

În faţa unei echipe care nu câştigase niciun punct în deplasare, Timişoara a început mai curajos partida de pe "Dan Păltinişanu". Arman Karamyan (8) ratează voleul din careul Universităţii, Craiova replică reluarea lui Mihai Costea (14), după o pătrundere a lui Wobay, apoi meciul se stinge.

Până spre finalul reprizei, când acelaşi atacant al Universităţii dă lovitura, într-un moment în care cele două echipe se gândeau deja la pauză.  

Lansare lungă de pe partea dreaptă, de la mijlocul terenului, Bonfim face o preluare riscantă în faţa careului, iar jucătorul care la Iaşi a oferit una dintre ratările campionatului nu mai greşeşte ţinta. Şut din 18 metri, lângă bară, iar Universitatea intră la cabine în avantaj.

Repriza secundă are o altă faţă. Timişoara forţează egalarea încă de la debut, dar C. Ionescu, intrat în locul lui Goga, şi Arman Karamyan nu pot să-l învingă pe Lung Jr. Bucur se vede şi el în sfârşit pe teren, dar centrarea în faţa porţii e prea tare, iar Parks nu ajunge la balon.

Vine însă minutul 60, când se schimbă soarta partidei. După o lovitură liberă executată de C. Ionescu, balonul este deviat pe spate de Park, însă părea că va ajunge în braţele lui Lung Jr. Mera sare într-un duel aerian cu Lung Jr., la 3 metri de linia porţii, apoi golkeeper-ul oltean se prăbuşeşte pe gazon, sugerând că a fost lovit de jucătorul Timişoarei. Singur cu poarta goală, Mera reia în plasă, moment în care lucrurile degenerează. Australianul Mitchell îl bruschează pe autorul golului, mai doboară un timişorean, apoi este trimis şi el la pământ, însă centralul Bordean, la al doilea meci în 48 de ore, decide să nu scoată niciun roşu.

"Acalmia" a durat doar două minute, până când Mera se răzbună pe Trică, şi intră violent la decarul Universităţii. Roşu direct, iar gazdele rămân în inferioritate. Meciul pare scăpat din mână de central, dar cele două echipe încep să joace şi fotbal, nu doar K1. Parks ratează de puţin spaţiul porţii lui Lung Jr, Nibombe e la un pas de autogol, după ce deviază în transversală o lovitură liberă a lui D. Stoica, apoi Bucur e şi el aproape să-şi treacă numele pe tabelă, dar balonul se scurge milimentric pe lângă poarta Universităţii. Deşi joacă în inferioritate, Timişoara e mai periculoasă, iar cu 2 minute înainte de final Chiacu ratează o ocazie uriaşă, după ce reia cu capul, din plonjon, din 6 metri, pe lângă poartă!

Până la urmă partida se încheie 1-1, primul punct obţinut de Universitatea în deplasare în acest campionat. 

CASETA TEHNICĂ:

FC TIMIŞOARA - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-1 (Mera 60 / M. Costea 43)


FC Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Mera, Nibombe, Art. Karamian - Arm. Karamian, Alexa, Bourceanu (Scutaru 70), Goga (Cl. Ionescu 46) - Parks (Chiacu 74), Bucur. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Universitatea Craiova: S. Lung jr. - Bărboianu, D. Stoica, Mitchell, Şoavă (Dina 79) - Prepeliţă, Dilevski (Rose 67), E. Trică, Wobay (V. Badea 74) - M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: Arm. Karamian 40, Pantilimon 63, Scutaru 76, Chiacu 84 / Mitchell 69, Trică - după finalul meciului

Cartonaş roşu: Mera 62

Arbitri: Marian Bordean - Mikloş Nagy, Eduard Crângaşu

Stadion: Dan Păltinişanu

Spectatori: 7.000

Click aici pentru comentariul live al partidei FC Timişoara - Universitatea Craiova 1-1