MENIU

Liga I, etapa a 13-a: Niculescu aduce un punct pentru Dinamo, în finalul derby-ului cu Rapid

Foto: NewsIn

Dinamo şi Rapid au încheiat la egalitate, scor 1-1, în derby-ul etapei a 13-a, o partidă marcată de numeroase ratări, 5 jucători schimbaţi din cauza accidentărilor şi cu două goluri în oglindă. După ce Rapidul a deschis scorul în minutul 2, prin Ioniţă, Dinamo a reuşit egalarea cu două minute înainte de finalul meciului, prin Niculescu.

Debut excelent de partidă pentru Rapid, care a înscris încă din minutul 2, prin Ioniţă. Tamaş îl scapă pe Herea din marcaj, acesta centrează în faţa porţii, de unde Ioniţă a marcat din 10 metri, deşi a fost iniţial blocat de Pulhac şi Curcă. După doar 10 minute, Dinamo îl pierde şi pe Alexe, accidentat, înlocuit de Niculescu.

De altfel, ClauGol semnează prima ocazie dinamovistă, dar şutul său din 8 metri este scos cu piciorul de Bornescu. Şi Rapidul pierde o piesă importantă, pe golgeterul Herea, care se vede nevoit să părăsească şi el gazonul, tot din cauza unei accidentări. Cu patru minute înainte de finalul primei reprize, Dinamo mai trece încă o dată pe lângă egalare, după o combinaţie excelentă Andrei-Adrian Cristea, ultimul şutând în bară din 8 metri, de pe partea stângă. Torje ratează şi el din 5 metri, iar Rapidul intră la cabine în avantaj.

Repriza a doua este una la fel de spectaculoasă, cu ocazii mari de ambele părţi, mai ales în contul dinamoviştilor. La câteva minute de la reluare, transversala lui Bornescu se opune la reluarea cu capul a lui Niculescu, apoi imediat Moţi respinge de pe linia porţii, la şutul lui Spadacio, după o ieşire greşită pe centrare a lui Curcă. Iese şi Torje, tot accidentat, apoi Andrei Cristea (75) ratează cea mai mare ocazie a meciului, când trimite doar în Bornescu, din 10 metri, după o pasă excelentă a lui Niculescu. Imediat, vine replica Rapidului, iar reluarea lui Curcă este scoasă spectaculos de Curcă. Hizo pierde şi el al doilea jucător din cauza accidentării, pe Bozovic, dar Dinamo nu mai ameninţă periculos poarta lui Bornescu. Doar că vine minutul 88, când, la o fază care nu anunţa nimic, balonul ajunge la Niculescu, pe 16 metri, iar coşmarul Rapidului îşi trece în cont cel de-al 13-lea gol în poarta grupării giuleştene.

1-1 scor final, iar în urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 22 de puncte şi se află pe locul 6, în timp ce giuleştenii au 23 de puncte şi sunt pe poziţia a treia.

CASETA TEHNICĂ:

DINAMO - RAPID 1-1 (Cl. Niculescu 88 / Ioniţă 2)

Dinamo: Curcă - Scarlatache, Tamaş (L. Goian 46), Moţi, Pulhac - Torje (Boştină 68), L. Rus, N'Doye, Ad. Cristea - A. Cristea, Alexe (Cl. Niculescu 9). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Rapid: Bornescu - Helder, Iencsi, M. Constantin, Bozovic (Mardare 77) - Grigorie, Lazăr, Matic, Herea (Buga 33) - Spadacio - Ioniţă (Răduţă 72). Antrenor: Nicolae Manea.

Cartonaşe galbene: L. Rus 67 / Răduţă 79, Mardare 83, Grigorie 90

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Adrian Vidan, Radu Ghinguleac

Stadion: Dinamo; Spectatori: 7.000

Click aici pentru comentariul live text al partidei

Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo Rapid Niculescu derby