MENIU

Liga I, etapa 34: Unirea Urziceni-Steaua 1-1

Foto: NewsIn

Unirea Urziceni şi Steaua au terminat, miercuri, la egalitate, scor 1-1, într-un meci din ultima etapă a Ligii I, iar în urma acestui rezultat ialomiţenii au câştigat, pentru prima dată în istorie, titlul de campioană a României.

UNIREA URZICENI - STEAUA 1-1 (Rusescu 54 / B. Stancu 46)

Unirea Urziceni: Arlauskis - Bordeanu, B. Fernandes, Mehmedovic, Brandan - R. Gomez, Apostol - Varga (Todoran 90), Pădureţu, T. Bălan (Rusescu 50) - Dănălache (Frunză 79). Antrenor: Dan Petrescu.

Steaua: Zapata - Ogăraru, Goian, Ghionea, P. Marin - Lovin, Bicfalvi - Nicoliţă, A. Ionescu (Onicaş 82), Szekely (Liţu 68) - B. Stancu (Pleşan 65). Antrenor: Massimo Pedrazzini.

Arbitri: Anton Guenov - Nikolai Petrov, Georgi Slavov (toţi din Bulgaria).

Stadion: Tineretului (Urziceni); Spectatori: 7.000 (meciul s-a disputat cu casa închisă)

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 46: Andrei Ionescu a recuperat o minge pe partea stângă, a intrat în careu şi i-a centrat lui Bogdan Stancu, care a reluat în plasă cu un şut de la 5 metri.

1-1, min. 54: Raul Rusescu a preluat o minge pe piept la marginea careului de 16 metri şi a trimis un şut extraordinar, iar mingea s-a oprit în vinclul porţii lui Robinson Zapata.

În minutul 24, arbitrul bulgar a întrerupt meciul circa un minut pentru o pauză de hidratare, pentru că temperaturile erau destul de ridicate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în partea secundă a jocului, în minutul 70, când arbitrul a întrerupt din nou meciul.

Mijlocaşul Stelei, Mihai Onicaş, a debutat cu ocazia acestui meci în Liga I.

La meci au asistat şi aproximativ 300 de suporteri ai Stelei, care au scandat minute în şir numele echipei din Urziceni, ei fiind aplaudaţi de susţinătorii ialomiţenilor. Fanii echipei din Ghencea au afişat un banner prin care ţineau să laude performaţa Unirii Urziceni, pe care scria "Urziceni campioană". Suporterii nu au uitat nici de propria formaţie şi au afişat două bannere, prin care îşi exprimau dezamăgirea faţă de locul din clasament şi faţă de jocul prestat în acest sezon: "Varză de Bruxelles" şi "Tot ce iubeam şi pentru ce veneam la stadion de când mă ştiu a dispărut. Poate doar din inerţie mai vreau acum aici să fiu".

Centralul bulgar Anton Guenov este arbitru FIFA din anul 1999 şi a mai condus în cariera sa jocul dintre Finlanda şi România, scor 0-1, din preliminariile pentru CM din 2006.

În tribune au fost, printre alţii, foştii jucători din Ghencea Mirel Rădoi şi Nicolae Dică, stelistul Valentin Badea, dar şi fostul antrenor al Stelei şi al lui Dinamo, actualmente la Palermo, în Seria A, Walter Zenga. De asemenea, la meci a asistat şi antrenorul secund al echipei naţionale, Ştefan Iovan, dar şi finul lui Mihai Stoica, jucătorul lui Dinamo Kiev, Florin Cernat.

În urma acestui rezultat, Unirea Urziceni câştigă campionatul, iar Steaua se califică în Europa League, terminând pe locul 6.
Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Unirea Urziceni etapa a 34-a