MENIU

Liga I, etapa 23: Universitatea Craiova - Dinamo 2-0

Foto: NewsIn

Universitatea Craiova a obţinut, miercuri, prima victorie în faţa lui Dinamo după şase ani de pauză, scor 2-0, pe teren propriu, în faţa a 23.000 de spectatori, graţie golurilor marcate de fraţii Florin şi Mihai Costea.

UNIVERSITATEA CRAIOVA - DINAMO 2-0 (Fl. Costea 20, M. Costea 35)

Universitatea: Bornescu - Dănănae, Găman, D. Stoica, Rose - Prepeliţă, Dilevski (Bărboianu 58), Şoavă, Wobay - Fl. Costea (R. Barbu 90), M. Costea (Gângioveanu 84). Antrenor: Nicolo Napoli.

Dinamo: Lobonţ - Blay, Tamaş, Moţi, Bruno Simao - Torje (M. Niculae 51), Malick (Mitea 88), N'Doye (Boştină 17), Ad. Cristea - Dănciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Dănciulescu 24, Tamaş 67

Cartonaş roşu: Niculescu 68

Arbitri: Cristian Balaj - Octavian Şovre, Dorin Mudura.

Stadion: Ion Oblemenco; Spectatori: 23.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 20: Prepeliţă a centrat de pe partea dreaptă, după o respingere a lui Lobonţ, şi Florin Costea a reluat spectaculos pe spate, din semi-foarfecă, fără nicio speranţă pentru portarul dinamovist.

2-0, min. 35: Pe un contraatac, Florin Costea a şutat de la 14 de metri în stâlpul din dreapta porţii lui Lobonţ, mingea a revenit în careu, de unde Mihai Costea a reluat în plasă.

Internaţionalul senegalez, Ousmane N'Doye, s-a accidentat după primul sfert de oră, suferind cel mai probabil o întindere, şi nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit cu Gabriel Boştină.

Dinamo a ratat o mare ocazie prin Claudiu Niculescu în minutul 40, al cărui şut din lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, a nimerit bara transversală.

Claudiu Niculescu a primit direct cartonaşul roşu în minutul 68, după ce în urma unui duel cu Dănănae l-a călcat pe acesta intenţionat pe gleznă.

Jucătorii Universităţii au intrat pe teren cu un banner pe care scria "Suntem alături de fraţii din Moldova", în semn de solidaritate cu protestatarii din Republica Moldova.

La începutul partidei s-a ţinut un moment de reculegere în onoarea fostului internaţional român, Gheorghe Ene II, golgheter al primei ligi în sezonul 1958/1959, decedat în urmă cu două zile la vârstă de 72 de ani.

Fiul atacantului dinamovist Claudiu Niculescu, Alexandru, în vârstă de 10 ani, este legitimat la Universitatea Craiova şi a fost copil de mingi la acest meci. După ce tatăl său a fost eliminat, Alexandru s-a dus la acesta şi l-a îmbrăţişat pe drumul spre vestiare.

Vicepreşedintele dinamovist Vasile Turcu a fost singurul acţionar al lui Dinamo care a fost prezent în tribune la acest joc.

Partida cu Dinamo a stârnit un interes imens din partea suporterilor olteni, care au achiziţionat cele 22.500 de bilete puse în vânzare încă de marţi seară. Astfel, cu aproximativ o oră şi jumătate înainte ca jocul să înceapă, pe Ion Oblemenco se aflau nu mai puţin de 10.000 de spectatori.

Atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea, a ajuns la cota 10 în clasamentul golgheterilor Ligii I, egalându-l pe rapidistul Spadacio, care era singurul lider după primele 22 de etape. Fratele lui Florin, Mihai (20 de ani) a marcat împotriva lui Dinamo al treilea gol stagional, după cele cu Farul şi CFR Cluj, deşi a adunat până acum doar un total de 360 de minute.

Universitatea Craiova a obţinut miercuri prima victorie în faţa lui Dinamo după şase ani de pauză, timp în care s-au mai disputat nouă partide în campionat. Ultimul succes fusese consemnat la 28 mai 2003, în ultima etapă a sezonului 2002-2003, tot în Bănie, însă atunci la formaţia roş-albă au evoluat foarte multe rezerve. De altfel, aceea a fost singura victorie a oltenilor în ultimii 12 ani în campionat în faţa lui Dinamo.

În urma acestui rezultat, formaţia din Bănie se menţine pe poziţia a 5-a în clasamentul Ligii I, cu 41 de puncte, în timp ce Dinamo rămâne lider, cu 46 de puncte, la numai unul distanţă de Unirea Urziceni.

Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo Universitatea Craiova Etapa a 23-a