MENIU

Liga I, etapa 23: Pandurii Târgu Jiu - Steaua 2-0

Foto: NewsIn

Pandurii Târgu Jiu a obţinut prima victorie din istorie în faţa Stelei după ce s-a impus marţi, scor 2-0, într-un meci din etapa a 23-a, graţie celor două goluri marcate de brazilianul Tremonti.

PANDURII TÂRGU JIU - STEAUA 2-0 (Tremonti 43, 68)

Pandurii: Mingote - Ghindeanu, Martinovic (Tilincă 80), Chibulcutean, Cardoso (Grecu 23) - I. Stancu, Fl. Stângă, Murgan, Tremonti - Raskovic (Hidişan 50), Piţurcă. Antrenor: Sorin Cârţu.

Steaua: Zapata - Ogăraru, Goian, Baciu, P. Marin - Nicoliţă, Ov. Petre (Lovin 50), Toja, Semedo (Dayro Moreno 58) - B. Stancu (Liţu 64) - Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş.

Cartonaşe galbene: Tremonti 11, Mingote 62, Fl. Stângă 63, Hidişan 90 / Kapetanos 10, Baciu 36, Goian 55, Lovin 58, D. Moreno 90.

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Sorin Caia, Mircea Toderici.

Stadion: Municipal - Tudor Vladimirescu; Spectatori: 8.000.

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 43: Alexandru Piţurcă a pasat pentru Tremonti dintre trei stelişti şi brazilianul a marcat cu un şut pe lângă Zapata.

2-0, min 68: Tremonti a primit o pasă cu călcâiul de la Piţurcă, a trecut de Goian şi l-a învins pe Zapata cu un şut printre picioare din apropierea tuşei, deşi portarul stelist era bine plasat.

Galeria gazdelor a afişat la începutul meciului un banner pe care era scris "Libertate pentru Gigi Becali", iar pe parcursul meciului a scandat de mai multe ori numele patronului de la Steaua, arestat în urmă cu câteva zile.

Steaua a fost însoţită de aproximativ 200 de suporteri la Târgu Jiu, dintre care o mare parte a sosit din zona Olteniei, însă pe toată durata partidei nu şi-au încurajat deloc echipa favorită.

În minutul 89, Steaua a marcat prin columbianul Toja, însă golul a fost anulat de arbitrul Ovidiu Haţegan pentru fault în atac.

La finalul meciului, jucătorii echipei gazdă, fericiţi pentru victoria obţinută, au făcut o horă a bucuriei, la care a intrat şi antrenorul Sorin Cârţu, deşi în urmă cu o săptămână, relaţiile dintre aceştia erau foarte reci.

Mijlocaşul brazilian Thiago Tremonti (24 de ani) a marcat împotriva Stelei primele sale goluri în Liga I, la 9 luni după ce s-a transferat în România. Fotbalistul achiziţionat de la Paulista evoluase până acum în opt jocuri pentru echipa gorjeană.

Pandurii a obţinut prima victorie în istoria întâlnilor directe cu Steaua, la patru ani după ce a reuşit promovarea în premieră în Liga I. Până acum, cele două formaţii se întâlniseră de şapte ori, roş-albaştrii câştigând de cinci ori, în timp ce alte două jocuri s-au încheiat la egalitate.

După ce etapa trecută reuşise să marcheze primul gol după 516 minute de pauză, formaţia gorjeană a obţinut în faţa Stelei primul succes în campionat după patru luni şi jumătate.

În urma acestui rezultat, Pandurii a urcat pe locul 13 în clasament, cu 25 de puncte, în timp ce roş-albaştrii se află pe poziţia a 7-a cu 37 de puncte.

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Pandurii Târgu Jiu Etapa a 23-a