MENIU

Liga I, etapa 21 - Rapid-Oţelul 4-0

Rapid a câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 4-0, partida cu Oţelul Galaţi din etapa a 21-a a Ligii I şi rămâne neînvinsă în campionat de aproape 6 luni, timp în care a obţinut 7 victorii şi patru remize.

RAPID - OŢELUL GALAŢI 4-0 (Herea 33, Grigorie 51, Spadacio 83, N. Grigore 90+2)

Rapid: Andrade - Maftei, Fernandes (Perjă 86), Mardare, Bozovic - Şt. Grigorie, Lazăr, Spadacio, Herea (E. Dică 66) - J.P. Pinto (N Grigore 53), Djalovic. Antrenor: Marian Rada.

Oţelul: Kolev - Sârghi (Ibeh 75), S. Costin, Jelev, S. Ilie - Bourceanu - Giurgiu, L. Iorga (Vitaic 34), Viglianti, Paraschiv - Pena (Elek 87). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Herea 33

Arbitri: Teodor Crăciunescu - Mikloş Nagy, Dorin Mudura

Stadion: Giuleşti - Valentin Stănescu; Spectatori: 6.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 33: Grigorie a centrat de pe partea dreaptă, iar Herea a trimis pe spate cu o lovitură de cap la colţul lung din 12 metri, surprinzându-l pe Kolev.

2-0, min. 51: Ştefan Grigorie a reluat cu latul din 14 metri o centrare de pe partea stângă a lui Bozovic.

3-0, min. 82: Radomir Djalovic a driblat un adversar şi a pasat în centrul careului, de unde Spadacio a reluat în plasă, pe jos, din plonjon.

4-0, min. 90+2: Nicolae Grigore a marcat al patrulea gol al Rapidului cu un şut puternic, foarte bine plasat, de la aproximativ 20 de metri.

Teodor Crăciunescu a acordat penalty în minutul 64 pentru Rapid, după un duel în careu între Bourceanu şi Lazăr, însă a revenit la numai câteva secunde asupra deciziei şi a dictat minge de arbitru, la intervenţia mijlocaşului giuleştean, care a recunoscut că nu a fost faultat.

Suporterii Rapidului au aprins la începutul partidei mai multe fumigene şi au afişat un banner în memoria fostul fotbalistul Mario Bugeanu, de la moartea căruia se vor împlini 10 ani duminică: "10 ani de când ai plecat, Giuleştiul nu te-a uitat".

Formaţia gălăţeană a fost încurajată activ la partida cu Rapid de aproximativ 100 de suporteri.

Din partea Rapidului, la stadion nu a fost prezent decât directorul general interimar Grigore Sichitiu, deşi îşi anunţase prezenţia şi Fathi Taher.

Mijlocaşul Ovidiu Herea a marcat împotriva Oţelului primul său gol în campionat în tricoul Rapidului, echipă la care evoluează din vara anului 2007. Acesta este meciul 40 pentru Herea în Liga I pentru Rapid. Până acum, fotbalistul care va împlini 24 de ani la 26 marti,e mai înscrisese doar în Cupa României, în partida din toamnă cu Internaţional Curtea de Argeş.

Căpitanul Rapidului, Vasile Maftei, a bifat sâmbătă meciul cu numărul 200 în Liga I, toate fiind disputate în tricoul vişiniu. Şi mijlocaşul Ştefan Grigorie a ajuns la jocul cu numărul 200 în primul eşalon, însă pentru patru echipe, Universitatea Craiova, Dinamo, FC Timişoara şi Rapid.

Fotbalistul Rapidului, Julian Spadacio, a devenit golgheterul campionatului, cu 10 goluri, după reuşita cu Oţelul, devansându-l în acest top pe Gabriel Paraschiv, legitimat chiar la gruparea moldavă, care a marcat de doar nouă ori.

Rapid rămâne neînvinsă în Liga I de peste 5 luni, ultimul eşec înregistrându-se la 3 octombrie, la Pandurii Târgu Jiu, scor 0-2. De atunci, giuleştenii au disputat 11 partide, dintre care 7 au fost victorii şi patru remize, golaveraj 17-7.

Formaţia giuleşteană a urcat pe locul 3 în clasamentul Ligii I după această victorie, cu 38 de puncte, la numai două în spatele liderului Dinamo, dar care are un meci mai puţin disputat. De partea cealaltă, Oţelul se află pe poziţia a 10-a, cu 29 de puncte acumulate.
Mai multe articole despre:
Liga I Rapid Oţelul Etapa 21