MENIU

Liga I, etapa 20 - Steaua-Politehnica Iaşi 1-0

Foto: www.stelisti.ro

Steaua a obţinut astăzi a doua victorie din ultimele şase luni în campionat după ce a dispus de Politehnica Iaşi, scor 1-0, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii I, graţie reuşitei lui Bogdan Stancu din minutul 7.

STEAUA - POLITEHNICA IAŞI 1-0 (B. Stancu 7)

Steaua: Zapata - Ogăraru, Goian (Baciu 63), Ghionea, P. Marin - Toja, Dayro Moreno (Ochiroşii 81), Ov. Petre, Nicoliţă - Stancu, Kapetanos (Tiago Gomes 71). Antrenor: Marius Lăcătuş.

Poli Iaşi: Pleşca - Buta, Straton, Ad. Ilie, Pecnik (Todescato 19) - P. Jovanovic (Viveiros 60), Milea, Bersnjak (Bâlbă 80), Montiel - Cr. Bratu, A. Cristea. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonaşe galbene: Goian 29, Dayro Moreno 71, B. Stancu 74, Ogăraru 84 / A. Cristea 34, Straton 90+2

Arbitri: Mugurel Drăgănescu - Octavian Şovre, Dorin Mudura

Stadion: Steaua; Spectatori: 10.000

Cum s-a marcat golul:

1-0, minutul 7: Dayro Moreno a pasat cu călcâiul pentru Ogăraru, care a centrat în centrul careului pentru Bogdan Stancu, iar acesta din urmă a reluat cu latul în plasă din 8 metri.

La începutul partidei, jucătorii Stelei au intrat pe gazon cu un banner pe care scria "împreună suntem mai puternici" şi fiecare a purtat câte un tricou pe care era imprimat "susţineţi echipa", mesaje către fani pentru a înceta scandările împotriva conducerii.

Mijlocaşul Janos Szekely, care a fost ţinta criticilor patronului în ultima săptămână pentru evoluţiile sale din acest sezon, nici măcar nu a fost inclus în lot de Marius Lăcătuş pentru acest meci. Un alt jucător criticat de Becali, portughezul Tiago Gomes, a fost rezervă, însă a fost trimis pe teren în minutul 71.

Columbianul Dayro Moreno a fost huiduit la fiecare atingere de balon de fanii roş-albaştri, iar la înlocuire, în minutul 81, majoritatea acestora l-au înjurat şi huiduit. Fotbalistul a devenit ţinta suporterilor ca urmare a faptului că Gigi Becali l-a lăudat mereu, în ciuda evoluţiilor mai puţin bune.

În minutul 78, Poli Iaşi a ratat o mare ocazie de a egala prin portughezul Viveiros, care din 10 metri, singur cu Zapata, nu a reuşit să înscrie, goalkeeperul stelist reuşind să respingă. Acelaşi Zapata a intervenit miraculos în minutul 86 la execuţia lui Milea din marginea careului.

Suporterii Stelei şi-au continuat seria de scandări împotriva conducerii din Ghencea, afişând şi mai multe bannere în acest sens. La începutul jocului, fanii de la Peluza Sud au afişat două bannere mari pe care scria "Argăseală sclav cu plată / Pentru Gigi tu stai capră", aprinzând şi fumigene. Aceleaşi facţiuni au scandat împotriva patronului Gigi Becali şi au afişat mai multe steaguri pe două beţe pe care scria "Pleacă", timp în care au fost aprinse fumigene şi au fost aruncate mai multe pocnitori. La pauză, cea mai mare parte a galeriei din sudul stadionului a plecat în semn de protest.

Fanii de la Peluza Nord au scandat pe tot parcursul partidei împotriva oficialilor Stelei şi i-au transmis un mesaj patronului printr-un banner, "mai bine du-te la stână", şi au scandat pe rând numele lui Marius Lăcătuş, Gheorghe Hagi şi Mihai Stoica. De asemenea, aceştia s-au arătat revoltaţi de modul în care este condus clubul din Ghencea: "Glorie călcată în picioare de oameni fără valoare."

După golul marcat cu Poli Iaşi, Bogdan Stancu a ajuns la cota 6 şi a devenit golgheterul echipei în campionat, devansându-l pe grecul Pantelis Kapetanos, care are cinci goluri. Atacantul achiziţionat în vară de la Unirea Urziceni a reuşit să înscrie şi în meciul tur cu ieşenii, în minutul 89, atunci când Steaua s-a impus cu 2-0.

Steaua a obţinut a doua victorie din ultimele 12 partide disputate în acest sezon al Ligii I, după ce în etapa a 17-a a învins Unirea Urziceni, tot pe teren propriu, scor 1-0. În rest, roş-albaştrii au înregistrat 8 remize şi două înfrângeri. Până acum, penultimul succes al elevilor lui Lăcătuş fusese consemnat la 21 septembrie, scor 4-0, cu Gaz Metan Mediaş, pe teren propriu.

În urma succesului obţinut, Steaua rămâne pe locul 6 în clasament, cu 33 de puncte, la şase distanţă de liderul Dinamo, dar care are un meci mai puţin disputat, în timp ce Poli Iaşi se află în continuare pe poziţie a 15-a, retrogradabilă, cu 19 puncte.
Mai multe articole despre:
Steaua Poli Iaşi Bogdan Stancu Dayro Moreno