MENIU

Liga I, etapa 20: FC Timişoara - Gaz Metan Mediaş 0-0

Foto: NewsIn

FC Timişoara a reuşit doar o remiză albă cu Gaz Metan Mediaş, deşi pe teren s-au întâlnit echipa cu cele mai multe goluri marcate şi formaţia cu cele mai multe goluri primite în acest sezon al Ligii I.

FC TIMIŞOARA - GAZ METAN MEDIAŞ 0-0

FC Timişoara: Pantilimon - Bădoi, Luchin, Cisovsky, Latovlevic - Curtean, Abiodun (Vrsic 56), Borbely, Art. Karamian (Rusic 76) - Parks (Amuneke 63), Bucur. Antrenor: Gabi Balint.

Gaz Metan Mediaş: Vâtcă - Nohai (R. Zaharia 79), Lazăr, Hoban, Buzean - Todea, Kubala, Pârvulescu, Dudiţă (Vidakovic 68) - Boaru (Buican 88), Bud. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Pârvulescu 14, Fl. Lazăr 80, R. Zaharia 84, Vâtcă 90+1, Vidakovic 90+2, Bud 90+4.

Arbitri: Laurenţiu Danşa - Zoltan Szekely, Iulian Szekely

Stadion: Dan Păltinişanu; Spectatori: 12.000

La partidă a asistat şi fostul mare internaţional român Gheorghe Hagi, venit special pentru a-l urmări pe fostul său secund de la Galatasaray şi FC Timişoara, Gabi Balint, actualmente principal la gruparea bănăţeană.

Mijlocaşul sloven al lui FC Timişoara, Dare Vrsic, a revenit pe gazon într-un meci oficial după mai bine de 11 luni de pauză, cauzată de o accidentare gravă suferită în luna septembrie a anului 2007. Atunci, în timpul partidei cu Dacia Mioveni, slovenul, monitorizat de AS Roma, a suferit o fractură de peroneu şi a fost operat, lipsind şase luni de pe gazon. Apoi, în martie şi aprilie, fotbalistul s-a antrenat şi a jucat chiar în 3 partide, dar accidentarea a recidivat şi a fost nevoit să se opereze din nou, astfel că a fost obligat să mai rămână în afara gazonului câteva luni.

Pentru FC Timişoara a evoluat pe toată durata jocului şi mijlocaşul Alexandru Curtean, transferat în iarnă chiar de la Gaz Metan Mediaş în schimbul a 1,25 milioane de euro. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a avut o evoluţie modestă şi a ratat o ocazie uriaşă în primele minute ale meciului, atunci când a şutat peste poartă din şase metri.

După ce în meciul tur a învins cu 5-1, formaţia antrenată de Cristian Pustai a adunat în total 4 puncte din întâlnirile cu FC Timişoara, fiind singura echipă care a reuşit această performanţă până acum.

În acest sezon al Ligii I, FC Timişoara reuşise să marcheze de 35 de ori în primele 19 etape, având cel mai puternic atac din Liga I, iar Gaz Metan Mediaş a primit 35 de goluri, fiind formaţia cu cea mai slabă apărare. De altfel, acesta este primul scor de 0-0 înregistrat de echipa lui Balint în acest sezon, în timp ce pentru Mediaş este al doilea, după cel din etapa a 5-a, cu FC Braşov.

În urma remizei, FC Timişoara rămâne pe locul 3 în clasament, cu 36 de puncte, în timp ce Gaz Metan Mediaş a ajuns la 17 puncte, dar se menţine pe un loc retrogradabil, 16, la patru puncte distanţă de Pandurii Târgu Jiu, aflată pe 14.

Mai multe articole despre:
Liga I Gaz Metan Mediaş Etapa a 20-a FC Timişoara