MENIU

Liga I: etapa 19 - Rapid-Farul Constanţa 1-0

Foto: NewsIn

Echipa antrenată de Marian Rada a trecut , vineri, pe teren propriu, de Farul Constanţa, scor 1-0, deşi giuleştenii au evoluat cu un om mai puţin pe teren încă din minutul 46, după ce Marius Constantin a fost eliminat pentru că l-a înjurat pe arbitrul Robert Dumitru.

RAPID - FARUL CONSTANŢA 1-0 (Fernandes 77)

Rapid: Andrade - Maftei, Fernandes, M. Constantin, Bozovic - C. Lazăr - Grigorie (Dică 90+2), Spadacio, Cesinha - Djalovic (J. Pinto 88), Dobroiu (Mardare 56). Antrenor: Marian Rada.

Farul Constanţa: Curcă - Măţel, Rastovac, Pătraşcu, Vukomanovic - Băcilă (Pantelie 62), Larie (Matei 83), Rusmir, Voiculeţ (Gosic 70) - Alibec, Chico. Antrenor: Ion Marin.

Cartonaşe galbene: Maftei 17, M. Constantin 42, 45+2 (după finalul primei reprize), Fernandes 90+3 / Voiculeţ 10, Băcilă 27,  Rastovac 40, Larie 45+1, Curcă 58. Vukomanovic 73, Pătraşcu 79

Cartonaş roşu: M. Constantin 42, 45+2 (după finalul primei reprize)

Arbitri: Arbitri: Robert Dumitru - Cătălin Savu, Daniel Hulubei

Stadion: Giuleşti - Valentin Stănescu; Spectatori: 10.000

Cum s-a marcat golul:

1-0, min. 77: Giuleştenii au executat o lovitură de la colţ, Maftei a deviat pe spate, iar Ricardo Fernandes, nemarcat, a reluat în poarta lui Curcă.

Imediat după finalul primei reprize, în drumul spre vestiare, Marius Constantin l-a înjurat pe arbitrul Robert Dumitru, iar acesta nu a ezitat să îi acorde cel de-al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu. Mai mulţi jucători rapidişti şi directorul tehnic Nicolae Manea au protestat la decizia centralului.

Suporterii giuleşteni au aprins, atât la începutul meciului, cât şi la startul reprizei secunde mai multe torţe şi fumigene la peluză şi la tribuna a II-a, lucru interzis de regulament, doar în cazul în care cluburile nu îşi dau acordul pentru folosirea materialelor pirotehnice.

În minutul 70, la o lovitură liberă a Rapidului, Chico a fost lovit în propriul careu de portarul Curcă, care a încercat să boxeze un balon. Constănţeanul a suferit o comoţie uşoară şi a căzut pe teren, dar medicii au intervenit imediat. Jucătorul a stat puţin culcat pe gazon, dar apoi şi-a revenit şi a reintrat în joc.


În etapa următoarea Rapid va juca împotriva celor de la CFR Cluj, iar Marian Rada nu va putea conta pe Marius Constantin, care a fost eliminat în acest meci, dar nici pe Vasile Maftei şi Ricardo Fernandes, care au fost avertizaţi cu cartonaş galben în acest joc şi au strâns în acest campionat 7, respectiv 4 cartonaşe.

Până acum cele două formaţii s-au mai întâlnit în Liga I de 71 de ori, iar giuleştenii au la activ 33 de victorii. Constănţenii s-au impus de 21 de ori, în timp ce alte 17 meciuri s-au terminat la egalitate. Tot bucureştenii stau mai bine şi la capitolul goluri marcate, ei având 118, faţă de cele 81 ale echipei din Constanţa.

Arbitrul Robert Dumitru s-a aflat la meciul cu numărul 70 în Liga I, primul său meci în competiţia internă desfăşurându-se la data de 9 iunie 2001, între Gaz Metan Mediaş şi Steaua, scor 1-3. Partida din Giuleşti a fost cea de-a doua dintre cele două formaţii condusă de Robert Dumitru, prima terminându-se cu victoria rapidiştilor, la data de 28 mai 2005, scor 3-1.

În urma acestui rezultat, Rapid a urcat pe locul 3 în clasament, cu 34 de puncte, în timp ce Farul Constanţa a rămas pe poziţia a 12-a, cu 22 de puncte.
Mai multe articole despre:
Liga I Rapid Farul Constanţa Etapa a 19-a