MENIU

Liga I - 57 de persoane au primit interdicţie pe stadioane pe parcursul turului

Foto: www.ifotbal.ro

Jandarmeria Română a întocmit 52 de dosare cu acte premergătoare urmăririi penale, a aplicat 349 de sancţiuni contravenţionale şi a interzis 57 de persoane pe stadioanele din România pe parcursul turului Ligii I.

Din cele 153 de partide disputate în prima parte a campionatului, 36 au fost catalogate cu un grad de risc ridicat, 109 cu grad de risc mediu şi 8 cu grad de risc scăzut. Pentru asigurarea ordinii publice cu ocazia disputării jocurilor din cadrul Ligii I, Jandarmeria a folosit, în medie, peste 1.500 de jandarmi pe etapă.

În urma incidentelor petrecute pe stadioane, Jandarmeria a dispus 458 de măsuri: au fost întocmite 52 de dosare cu acte de constatare premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea de infracţiuni, au fost aplicate 349 de sancţiuni contravenţionale (273 amenzi şi 76 avertismente scrise) în valoare de 308.775 lei. În urma constatării faptelor penale sau contravenţionale au fost aplicate 57 de măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru anumite perioade de timp.

Printre cele mai sancţionate cluburi de fotbal pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare se regăsesc Oţelul Galaţi - 13 sancţiuni aplicate (două amenzi în valoare de 3.000 lei fiecare şi 11 avertismente scrise), Dinamo - 5 sancţiuni în valoare de 129.000 lei, Rapid - 5 sancţiuni în valoare de 80.000 lei şi Steaua cu două sancţiuni în valoare de 60.000 lei. Sancţiunile cluburilor bucureştene au venit şi ca urmare a incidentelor provocate la meciuri din cupele europene.

Jandarmeria mai menţionează că singurele incidente notabile produse în ligile inferioare, precum şi la alte ramuri sportive au fost generate de către suporterii echipelor FC Ploieşti şi Universitatea Cluj.

Pe timpul celor 35 de partide internaţionale disputate de echipele româneşti, s-au întocmit 25 de dosare cu acte de constatare premergătoare urmăririi penale, s-au aplicat 48 sancţiuni contravenţionale şi 10 măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive.