MENIU

Liga Europa / Turcii de la Fenerbahce au răpus Steaua

Foto: uefa.com

Deşi patronul Stelei, Gigi Becali, declarase înainte de meci că Steaua va învinge pe Fenerbahce, pentru că "i-am bătut mereu pe turci de-a lungul istoriei neamului nostru", "roş-albaştrii" s-au văzut învinşi pentru prima dată în grupele Europa League. Fenerbahce s-a impus în Ghencea cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Kazim în minutul 59.

Omul meciului pentru Steaua a fost Zapata, care a apărat senzaţional, Kazim, Topuz şi Gonul luându-l la ţintă pe columbian în mai multe rânduri.

Columbianul nu a mai avut ce face în minutul 59 când Kazim a reuşit să marcheze după o fază spectacol a turcilor. Emre i-a pasat lui Santos, acesta a deviat cu călcâiul pentru Roberto Carlos, urcat în atac pe partea stângă, brazilianul a centrat perfect în faţa porţii, de unde Kazim Kazim a îndeplinit o simplă formalitate şi a înscris.

Încercările disperate de a egala ale steliştilor s-au soldat pe rând cu eşecuri, Kapetanos fiind lipsit de inspiraţie în faţa porţii, în timp ce Surdu a fost aproape inexistent pe tot parcursul meciului.


În celălalt meci al Grupei H, Şerif Tiraspol s-a impus, pe teren propriu, în faţa lui Twente Enschede, scor 2-0.

Etapa viitoare va avea loc la 5 noiembrie şi programează partidele Fenerbahce-Steaua şi Twente-Şerif.

CASETA TEHNICĂ:


STEAUA - FENERBAHCE 0-1 (Kazim Kazim 59)

Steaua: Zapata - Golanski, Baciu, Ghionea, I. Rada - Szekely (Dayro Moreno 67), Bicfalvi (Onicaş 43), Toja, Nicoliţă - Kapetanos, Surdu. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Fenerbahce: Volkan Demirel - Gokhan, Bilica, Lugano, R. Carlos - Mehmet Topuz, Emre, Andre Santos (Bilgin 90) - Cristian, Ozer Urmaci (Vederson 71) - Kazim Kazim (Şahin 86). Antrenor: Christoph Daum.

Cartonaşe galbene: Bicfalvi 19, Golanski 36, Toja 88 / Lugano 28, Kazim Kazim 45+2, Emre 82, Gokhan 90+1

Arbitri: Douglas McDonald - William Conquer, Graham Chambers - Alan Muir, Steve Conroy (toţi din Scoţia)

Stadion: Steaua; Spectatori: 8.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat meciul Steaua - Fenerbahce, scor 0-1

Mai multe articole despre:
Steaua Fenerbahce Liga Europa