MENIU

Liga Europa: Încă un meci fără goluri pentru Steaua în Europa League, 0-0 cu Twente

Foto: NewsIn

Steaua a încheiat cu un scor nul, 0-0, şi cea de-a doua partidă din grupele Europa League, în deplasare, cu Twente. Omul partidei pentru gruparea roş-albastră a fost portarul columbian Zapata, care a avut câteva intervenţii senzaţionale în faţa jucătorilor olandezi.

"Să atacăm, dar să fim şi prudenţi", le-a cerut Stocihiţă jucătorilor săi, la primul meci pentru noul tehnician al Stelei în Europa League. Iar roş-albaştrii au aplicat întocmai cerinţa tehnicianului.

După un debut de partidă care a aparţinut gazdelor, care nu au ameninţat însă serios poarta lui Zapata, Kapetanos (7) şi Surdu (16) trimit primele şuturi spre poarta lui Boscher. Perez (17), cu un şut de la distanţă, scos de lângă bară de Zapata, semnează prima ocazie a lui Twente, apoi Steaua trece la conducerea partidei. În decurs de un minut, Kapetanos ratează două ocazii mari pentru Steaua. Mai întâi ratează un şut din 12 metri, dintr-o poziţie ideală, apoi încearcă un lob peste Boscher, din unghi, ce-i drept, dar portarul olandez agaţă balonul.

Ruiz şi Kufo ameninţă poarta lui Zapata, cu două şuturi care trec puţin pe lângă buturile steliste, apoi finalul reprizei aparţine tot elevilor lui Stoichiţă. La ultima fază a primelor 45 de minute,  Kapetanos şutează de la 12 metri, printr-un mănunchi de jucători, iar Boscher le dă emoţii olandezilor după ce scapă balonul, dar Rada nu era pe fază.

A doua repriză e una spectaculoasă, cu un joc pe contre şi multe ocazii, mai ales în contul olandezilor.

În primul sfert de oră de la reluare Steaua, mai întâi, apoi Twente, trec pe lângă deschiderea scorului. Stancu profită de o eroare a fundaşului care-l marca, dar şutează doar în Boscher, din 5 metri. Balonul revine la atacantul stelist, care trimite apoi peste poartă! Peste doar cinci minute, vine replica olandezilor, dar Zapata intervine miraculos la şutul lui Ruiz, din 7 metri! Olandezii domină repiza secundă, însă au în faţă un Zapata fenomenal. Columbianul închide poarta în faţa lui Stoch sau N'Kufo, şi, când e depăşit, intervine Ghionea, şi el la un meci mare.

Scor final 0-0, care aduce Stelei cel de-al doilea punct în grupa H a Ligii Europa.

CASETA TEHNICĂ:

TWENTE - STEAUA 0-0

Twente: Boschker - Stam, Wisgerhof, Douglas, Kuiper - Brama, K. Perez (Parker 62), Tiote (Janssen 62) - Ruiz, N'Kufo, Stoch (Vujicevic 85). Antrenor: Steve McClaren.

Steaua: Zapata - Nicoliţă, Ghionea, Rada, P. Marin - Szekely (Ninu 90+2), Bicfalvi, Toja - Stancu (A. Ionescu 90+3), Kapetenos, Surdu (Onicaş 77). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Cartonaşe galbene: Stoch 54 / Rada 26, Szekely 87

Arbitri: Gianluca Rocchi - Luca Maggiani, Elenito Di Liberatore - Luca Banti, Massimiliano Saccani (toţi din Italia)

Stadion: De Grolsch Veste (Enschede); Spectatori: 22.000 

Click aici pentru comentariul LIVE TEXT al partidei

Mai multe articole despre:
Steaua Twente Europa League