MENIU

Liga Europa: FC Timişoara a fost umilită pe Bega

Foto: NewsIn

Bănăţenii au pierdut al doilea lor meci în "era Sabău", 0-3 acasă, cu Dinamo Zagreb.

Singura înfrângere a Timişoarei cu Neluţu Sabău pe bancă se consumase acasă, cu Stuttgart, în play-off-ul Champions League. Tot acasă şi tot în cupele europene a venit şi a doua, însă adversarul care s-a impus pe stadionul Dan Păltinişanu a venit pe Bega cu şansa a doua, chiar dacă era vorba de liderul campionatului croat, Dinamo Zagreb.

La cum s-a desfăşurat meciul, înfrângerea vicecampioanei României nu a fost un accident, echipa Timişoarei fiind lentă şi previzibilă pe întreaga durată a meciului. Nici la 0-1, nici la 0-3 n-a reuşit să le dea croaţilor o replică pe măsură, întrebarea care se pune fiind aceea dacă a fost greşeală de tactică sau neputinţă. Cert este că formaţia care acum două săptămâni pierdea acasă cu 0-2 în faţa lui Anderlecht s-a impus fără drept de apel pe terenul Timişoarei, iar acum bănăţenii sunt ultimii în grupă (în cealaltă partidă, Anderlecht şi Ajax au încheiat la egalitate, 1-1).

De remarcat că Dinamo nu reuşise să câştige în ultimele şapte deplasări din cupele europene, ei întrerupând acest şir de insuccese pe arena Dan Păltinişanu. Tot aici se va juca şi următorul meci al Timişoarei în Europa League, pe 22 octombrie, contra lui Anderlecht.

Vezi aici cum s-a desfăşurat meciul FC Timişoara - Dinamo Zagreb 0-3

Mai multe articole despre:
dinamo zagreb Grupa A FC Timişoara Europa League