MENIU

Liga Europa - Dulca despre returul cu AEK Atena: Va fi Podul Înalt, ediţia 2009

Foto: RTV

Antrenorul lui FC Vaslui, Cristian Dulca, a declarat, miercuri, la Atena, că returul cu AEK, din play-off-ul Ligii Europa, se poate compara cu bătălia de la Podul Înalt, dintre moldoveni şi turci, şi consideră că echipa sa se află în faţa unui moment istoric.

"E normal ca grecii să fie optimişti, într-o cupă europeană, faptul că marchezi în deplasare înseamnă mult. Însă, surprizele la acest nivel apar oricând, iar noi ne gândim doar la calificare. Chiar dacă FC Vaslui este un nume mic în fotbalul european, am reuşit să eliminăm formaţii cu tradiţie, cum ar fi Omonia Nicosia, cea care a eliminat-o pe AEK Atena în sezonul trecut. Meciul începe de la 0-0. M-aş bucura să se termine aşa, însă am venit să jucăm fotbal, aşa că nu ne vom aşeza pe două rânduri pentru a ne apăra. Va fi un meci ca la Podul Înalt, ediţia 2009", a spus Dulca.

Tehnicianul a atras atenţia că echipa sa se află în faţa unui eveniment istoric: "Ne aflăm în faţa unui meci foarte important. Suntem două echipe cu profil ofensiv, sensibil egale ca valoare. Golul primit acasă poate însemna foarte mult pentru echipa gazdă, însă am mare încredere în băieţi că pot să obţină calificarea. Nu va fi un meci uşor şi din cauza suporterilor adverşi, care reprezintă un aliat foarte bun pentru AEK Atena. Vor fi cel puţin 50.000 de spectatori la meci, dar sperăm să depăşim aceste aspecte şi să reuşim ce ne-am propus. Pentru FC Vaslui este un joc istoric. Suntem în faţa unei mari performanţe şi de ce să nu profităm de acest lucru? Cu paşi mărunţi, această echipă se consolidează".

Partida AEK Atena - FC Vaslui, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 21:00. În tur, vasluienii s-au impus cu scorul de 2-1.
Mai multe articole despre:
FC Vaslui AEK Atena Liga Europa Cristian Dulca