MENIU

Liga Europa: Dinamo, învinsă pe final de Panathinaikos

Foto: NewsIn

Dinamo a pierdut pe final partida de pe teren propriu cu Panathinaikos, scor 0-1, un meci care s-a jucat fără spectatori, din cauza incidentelor provocate de suporterii dinamovişti la meciul cu tur Liberec. Singurul gol al disputei a fost reuşit de Karagounis, în minutul 78.

La ultima vizită a lui Panathinaikos la Bucureşti, pentru un meci cu Dinamo, "câinii" îi surclasau pe "verzi" cu un neverosimil 6-1! Doar că au trecut 20 de ani de atunci, echipa din Ştefan cel Mare doar mai visează acum la semifinale de cupe eropene, iar Panathinaikos e o echipă cu un buget de 7 ori mai mare. Şi cu un lot garnisit cu (fosţi) campioni mondiali, precum brazilianul Gilberto Silva, sau europeni, Karagounis şi Katsouranis. Şi obişnuită cu meciuri în Liga Campionilor.

Fără suporteri, care îşi plătesc tributul pentru incidentele din meciul tur cu Liberec, Dinamo a fost susţinută doar de "spartanii" lui Borcea de la oficială. Atenienii domină ostilităţile, dar fără a pune în pericol serios poarta lui Dolha. Karagounis, cu câteva şuturi de la distanţă, a fost singurul om mai periculos al grecilor, în prima repriză, una în care ocaziile dinamoviste au lipsit în totalitate.

A doua parte a meciului e una mai cu ritm, cu ocazii pe contre, la ambele porţi. Dolha face minuni în poarta lui Dinamo în minutul 55, când scoate senzaţional şutul lui Salpingidis, din 10 metri, apoi Torje (61) e la un pas de un euro-gol, dar trimite peste poartă. Din nou se opune magistral Dolha, de data asta în faţa lui Karagounis, iar Adrian Cristea e aproape să-l învingă pe Tzorvas, cu un şut din unghi, dar respinge goolkeeper-ul grec.  

Cea mai mare ocazie a partidei aparţine însă grecilor, după ce Gilberto Silva luftează din 6 metri! Inevitabilul se produce însă cu 12 minute înainte de final, când Dolha nu se mai poate opune la şutul “marcă înregistrată” al lui Karagounis, din afara careului.

Ultimele minute se joacă pe contre, iar Dinamo ratează şansa egalului, după ce iroseşte un penalty prin Niculescu (87), abia intrat pe teren, în locul lui Arian Cristea.

În celălalt meci din Grupa F a Ligii Europa, Galatasaray a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Sturm Graz. În urma acestor rezultate, clasamentul arată astfel: 1. Galatasaray 4p (4-2), 2. Dinamo 3p (1-1), 3. Panathinaikos 3p (2-3), 4. Sturm Graz 1p (1-2).

CASETA TEHNICĂ:

DINAMO - PANATHINAIKOS 0-1 (Karagounis 79)

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Tamaş, Goian, Diabate - Torje, D. Kone, Boştină (L. Rus 74), Ad. Cristea (Cl. Niculescu 86) - Alexe (Zicu 52), A. Cristea. Antrenor: Dario Bonetti.

Panathinaikos: Tzorvas - Vintra, Bjarsmir, Sarriegi, Kante - Simao, Gilberto Silva - Karagounis (Hristodoulopoulos 83), Katsouranis, Leto (Ninis 46) - Salpingidis (Rukavina 67). Antrenor: Henk ten Cate.

Cartonaşe galbene: Diabate 75, Goian 90 / Leto 4, Bjarsmir 87

Arbitri: Cesar Muniz Fernandez - Jose Manuel Fernandez Miranda, Javier Hugo Novoa Robles - Carlos Clos Gomez, Antonio Miguel Mateu Lahoz (toţi din Spania)

Stadion: Dinamo; Spectatori: s-a disputat cu porţile închise 

Click aici pentru comentariul live al partidei

Mai multe articole despre:
Dinamo Panathinaikos Europa League