MENIU

Liga Europa / Daum: Am controlat meciul, dar puteam fi învinşi de Steaua

Foto: sportgate.de

Antrenorul lui Fenerbahce, Christoph Daum, a declarat, joi, că echipa sa a dominat total jocul cu Steaua, dar putea fi învinsă, pentru că roş-albaştrii au avut multe ocazii de gol, pe care însă nu au reuşit să le concretizeze.

"Îmi felicit echipa pentru că a jucat foarte bine, în condiţiile în care am avut multe lipsuri. În ciuda tuturor absenţelor, reuşim să plecăm la Istanbul cu cele trei puncte. În prima repriză am pierdut foarte multe baloane, din cauza cărora Steaua şi-a creat multe contraatacuri, care s-au soldat cu ocazii pe care noi i le-am oferit. Românii au avut un portar foarte bun. Am controlat meciul, dar puteam fi învinşi", a spus Daum.

Tehnicianul german consideră că lupta pentru calificarea în 16-imile Ligii Europa rămâne deschisă: "Victoria arată calitatea şi forţa echipei. Vreau să mulţumesc Stelei pentru gestul făcut la finalul meciului, când ne-a aplaudat. Lupta pentru calificare rămâne deschisă, orice echipă poate merge mai departe. Steaua e o echipă nouă, tânără, care face investiţii pentru viitor. În meciurile pe care le-a jucat, şi-a creat multe ocazii de gol, iar dacă pe viitor va reuşi să fructifice din ele, va fi bine pentru ea".

Întrebat ce părere are despre fotbalul din România, Daum a răspuns: "Fotbalul românesc a suferit schimbări importante în anii care au trecut. Înainte, toate echipele mari erau din Bucureşti, acum au apărut şi echipe din provincie, care au succes în Europa. Cred că fotbalul românesc va avea multe succese dacă va continua în aceeaşi manieră. Prevăd un viitor strălucitor".

Fundaşul stânga al lui Fenerbahce, Roberto Carlos, consideră că Steaua se poate califica mai departe, în ciuda faptului că ocupă ultimul loc în grupă: "Steaua este o echipă tânără, cu multă calitate în joc, este foarte cunoscută în Europa. Noi am câştigat pentru că am evoluat mai bine. Nu pot spune dacă Steaua este mai slabă sau mai puternică decât atunci când am jucat împotriva ei cu Real Madrid, ce pot să spun însă este că l-am recunoscut pe Nicoliţă şi am vorbit mult cu el. Nu ştiu cine are cele mai multe şanse de calificare mai departe, dar vreau ca Fenerbahce să termine pe primul loc. Mai sunt trei partide şi Steaua se poate califica. Le doresc să meargă mai departe, dar să nu câştige cu noi. Oricum, va fi greu să ne bată pe teren propriu. Nu că am fi noi invincibili, dar pentru că atmosfera va fi una fantastică. Suporterii noştri vor crea un iad şi este aproape imposibil să pierdem".

Autorul golului victoriei lui Fenerbahce, Kazim Kazim, a afirmat că Steaua este o echipă puternică pe teren propriu, dar nu crede că îi poate pune probleme echipei sale în jocul retur: "Trebuie să ne gândim în primul rând la noi şi să câştigăm toate partidele care ne-au mai rămas. Cine va merge mai departe în afară de noi nu este problema noastră. Steaua este o echipă dificilă pe teren propriu, dar s-a văzut că noi avem jucători cu mai multă experienţă. Cred că lor le va fi imposibil să ne bată pe propriul teren, pentru că nu vor juca doar împotriva noastră, ci şi împotriva a 40.000 de fani care vor cânta încontinuu şi vor crea o atmosferă fantastică. Dacă ar fi să remarc pe cineva de la Steaua, acela ar fi, cu siguranţă, portarul, care a fost incredibil. Cred că doar în faţa mea a reuşit să pareze vreo patru şuturi, dar a avut şi alte parade extraordinare".

Steaua a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 de gruparea turcă Fenerbahce Istanbul, într-un meci din etapa a 3-a a Ligii Europa, şi se află pe ultimul loc în clasamentul Grupei H, cu doar două puncte acumulate şi fără vreun gol înscris.

În celălalt meci al Grupei H, Şerif Tiraspol s-a impus, pe teren propriu, în faţa lui Twente Enschede, scor 2-0.

Etapa viitoare va avea loc la 5 noiembrie şi programează partidele Fenerbahce-Steaua şi Twente-Şerif.
Mai multe articole despre:
Steaua Fenerbahce Liga Europa Christoph Daum